MIDSOMMARMAT – POTATISSNITTAR MED VÄSTERBOTTENSOST® TOPPADE MED LÖJROM

Fantastiskt goda snittar med potatis som passar perfekt som drinktilltugg när gästerna kommer.

NGREDIENSER

DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
40 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN

4 POTATISAR, AMANDINE ELLER MANDELPOTATIS
1 KRUKA GRÄSLÖK
1 KRUKA DILL
0,5 DL OLIVOLJA
2 DL GRÄDDFIL
LÖJROM ALTERNATIVT STENBITSROM
1 DL RIVEN VÄSTERBOTTENSOST
FLINGSALT, SVARTPEPPAR

GÖR SÅ HÄR

 45 MIN

Sätt ugnen på 220°C.
Hacka hälften av dillen och all gräslök fint, resterande används till garnering.
Skär potatisen i cirka 5 mm tjocka skivor.
Blanda dillen och gräslöken i olja.
Lägg i potatisskivorna, blanda och sprid ut på en plåt.
Grädda ca 15 minuter, tills potatisen blir gyllene.
Ta ut potatisen, låt kallna på ett galler.
Rosta hälften av gräddfilen i 10 minuter i ugn så den får en brun yta.
Häll av vasslen och låt stå en stund.
Rör ned lite salt, resten av gräddfilen och riven Västerbottensost.
Bred lite gräddfil på varje potatis.
Toppa med rommen, en dillkvist, lite hackad gräslök och dra ett varv med pepparkvarnen.