Mat & Dryck
Magnus Åkerström, Stadshuskällaren – Årets Unga Kock 2017
Magnus Åkerström är Årets Unga Kock 2017. I skarpt läge tillsammans med fem andra medtävlande lagades en meny från en hemlig låda och det blev Magnus meny som föll juryn bäst i smaken.
Därmed åker Magnus till den internationella finalen som går av stapeln i september. Till vardags arbetar Magnus på Stadshuskällaren tillsammans med Filip Lindgren som också tävlade i finalen.
Magnus var även nominerad till Årets Unga Branschstjärna men enligt honom själv har det varit fullt fokus på att kamma hem priset som Årets Unga Kock vilket han lyckades med.
– Härligt att vinna när det är ett så starkt startfält! Känns verkligen kul att träningen har gett resultat.
Jeaunes Chefs Rôtisseurs – Årets Unga Kock – är en årlig tävling för unga kockar upp till 27 år. Målet är att uppmuntra och främja mångfalden i beredning och presentation av livsmedel när de tävlande använder och tillämpar en traditionell metod.
Vid finalen fick de tävlande en identisk hemlig låda och de fick fritt komponera en meny för fyra personer bestående av förrätt, huvudrätt och dessert.