Kocken tipsar - Jenny Warsén
LAXSPETT MED KRÄMIG COUSCOUSSALLAD AV JENNY WARSÉN
Här har jag piffat upp laxspetten med zucchini och ananas, men det går bra att ha bara lax på spetten om man föredrar det. Första gången jag gjorde den krämiga couscoussalladen blev det succé. Den passar verkligen fint till grillad fisk.
4 portioner
600 g lax
½ zucchini
½ färsk ananas
rapsolja
salt och peppar
Krämig couscoussallad
3 dl couscous
½ gurka
1 röd paprika
½ rödlök
1 msk finhackad dill
1 ½ dl turkisk yoghurt
citronsaft
salt
italiensk salladskrydda
Gör så här
Lägg fyra spett av trä i blöt i 15 minuter eller använd metallspett.
Skär laxen i kuber och zucchini och ananas i
bitar. Trä upp allt på spetten.
Pensla med olja, salta och peppra och lägg
spetten på grillen. Grilla tills laxen är genomstekt.
Krämig couscoussallad: Koka couscousen i saltat
vatten enligt anvisningarna på förpackningen, rör
om då och då.
Häll upp couscousen i en skål och låt den
svalna.
Finhacka under tiden gurka, paprika, lök och dill.
Rör ner yoghurten i skålen med couscous, pressa över lite citronsaft och blanda ner allt du hackat.
Smaka av med lite salt och italiensk salladskrydda.
Receptet kommer från Jenny Warsén kokbok “Jennys sommar” är en given följeslagare i köket under årets varma månader när grillen tas fram. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder Jenny Warsén på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar du dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. Med sina välsmakande och rättframma recept har Jenny Warsén blivit en av landets mest populära matbloggare, ”Jennys sommar” är hennes femte kokbok efter succéer som ”Snabbt, gott och billigt”, ”Middagstipset” och ”Baka med godis”.