KROSSAD JAPANSK GURKSALLAD – SUNOMONO
I det här receptet får den klassiska salladsingrediensen gurka spela huvudrollen! Tillsammans med en japansk dressing blir den krispig och härligt sötsur.
Det här receptet på sötsyrlig gurksallad med alger är ett lätt och knaprigt inslag till maten. Receptet går enkelt att minska eller öka beroende på hur många du ska servera, och se gärna detta som en bas! Du kan enkelt lägga till extra ingredienser som du tycker om, vi gillar till exempel krabba och räkor.
INGREDIENSER
Salladsbas
2 gurkor
1 nypa alger, blötlagda
1 msk sesamfrön
En nypa chiliflakes
En liten nypa salt
Dressing
4 msk risvinäger
1-2 msk socker
½ tesked soja
En liten nypa salt
GÖR SÅ HÄR
Blötlägg algerna i cirka tio minuter, eller rekommenderad tid för de du använder.
Kombinera ingredienserna för vinägerdressingen. Smaka av och justera, späd med lite vatten om vinägersmaken är för stark för dig.
Skala gurkan så att du får smala ränder av skal kvar. Dela gurkan på längden och lägg den med snittsidan ned. Krossa den lätt genom att slå bredsidan av en kniv mot toppen. Skär i lagom stora bitar, salta lätt och massera försiktigt. Låt stå i fem minuter och häll av vätskan. Krama även ur dina alger.
Blanda gurkan och algerna med dressingen. Lägg i en serveringsskål och strö sesamfrön och lite chiliflakes på toppen.
Presenteras av: