Krämig citronpasta med ricotta komponerat Catarina König

En snabb, lyxig vardagsvego med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop.

Tillagning: 20 minuter
Ingredienser: 4 personer

400 g De Cecco Linguine

250 g Granarolo Ricotta

1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven

200 g färsk babyspenat

2 msk smör

1 stor vitlöksklyfta, riven

1 citron, zest + 1/2–1 pressad citron

1,5–2 dl pastavatten

Salt

Nymalen svartpeppar

Färsk babyspenat

Citronzest

Svartpeppar

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet). Blanda Ricotta, Quattrocento,
citronzest och lite citronsaft i en skål.

Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör.

Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.


Häll pastavattnet i ricottakrämen.

Rör slät och smaka av.

Häll av vattnet från pastan när den är klar.


Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.


Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronzest. Dekorera
med färsk babyspenat.


Tips!
Supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.