Enkel och GOD kantarellsoppa
Kantarellsoppa
Denna goda och enkla soppa med trattkantareller (eller annan svamp) kan ätas som förrätt eller som varmrätt med ett gott surdegsbröd!
Kantarellsoppa med Västerbottensost®
Ingredienser
2 PORTIONER
Detta recept innehåller:
40 g Västerbottensost® Riven
1 gul finhackad lök
5 dl trattkantareller (eller annan färsk svamp)
40 g Smör
4 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt och peppar
Persilja till garnering
GÖR SÅ HÄR
Torrstek kantarellerna så att vätskan försvinner.
Tillsätt sedan smör och stek tills kantarellerna fått färg.
Sänk plattan och tillsätt den finhackade löken och stek försiktigt så att den blir mjuk.
Slå på buljongen. Har du inte färdig buljong går det bra med 4 dl vatten och 1 buljongtärning.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Mixa soppan med en stavmixer och slå på grädden och Västerbottensost®.
Låt koka upp och smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.
Njut!