Pontus Karén Mat & Dryck
Hjorttartar
Här har ni ett magiskt recept på en hjorttartar. Perfekt att servera som förrätt eller som brunch rätt.
Denna rätt och recept tog jag fram i samarbete med @brunchsthlm.se
Psst.. Har du ingen hjort funkar vilket vilt som helst.
Ingredienser för 2 p.
ca 140 g hjort
(annars funkar något annat vilt)
1 msk råa lingon
1 röd chili
1 tsk dijonsenap
Blåbär
Fling salt & peppar
Rostad lök
Färsk rosmarin
Persilja
Olivolja
Gör så här.
Skär ner hjorten i fina bitar (ca 2 x 2 mm). Blanda med lingonen, dijonsenapen, lite olivolja och peppar.
Fin hacka chilin och sedan börja garnera tartaren.
Tips!
Har du en stans ring så blir detta självklart finast.
Ca 70 g tartar per person, lite fin hackad chili, örter, lite rostad lök och sedan avsluta med lite flingsalt.
Utsökt, enkelt och ett sätt att briljera för dina vänner.
Recept framtaget av Pontus Karén – Matkreatör för mygate magazine i ett samarbete med @brunchsthlm.se.
Smaklig måltid!
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.