Mat & Dryck
Himmelsk rödbetssallad med feta
En färgsprakande, aptitlig sallad där röd- och gulbetornas sötma förenas med fetaostens sälta och solrosfrönas nötaktiga smak. Salladen passar utmärkt som förrätt eller som en av många rätter på mezebordet.
Ingredienser:
150 g fetaost (vi rekommenderar ekfatslagrad)
10-12 små gul- och rödbetor
100 g solrosfrön
Liten knippa bladpersilja
1/2 dl olivolja extra Virgin
2 msk vit balsamvinäger
En nypa flingsalt samt färskmalen svartpeppar
Gör så här:
Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten – helst var för sig, så att de gula inte ska ta färg från rödbetorna. Låt svalna. Skala och skär i lagom stora bitar. Rosta solrosfröna i panna, de är små så var uppmärksam på att de inte bränns vid. Lägg upp betorna på tallrik, bryt fetaosten i bitar med händerna och fördela över betorna. Strö över solrosfrön och rikligt med bladpersilja. Ringla olivolja och vit balsamvinäger över. Servera ihop med gott lantbröd!