Grillad entrecote med persiljepuré och tryffel signerat Edin Dzemat

\"\"

INGREDIENSER

4 portioner
800 g entrecote
2 kg persiljerot
2 st syrliga äpplen
50 g färsk tryffel
3 dl mjölk
3 dl grädde
50 g macadamianötter
2 st vitlökar, grovhackade
1 dl kallpressad olja

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 140 grader. Skiva 4 st köttbitar á 200 g och grilla dem på hög värme tills de får en härlig grillyta på båda sidor. Sätt sedan in köttet i ugnen och baka tills kärntemperaturen uppnår 44 grader. Låt därefter köttet vila.

Skala och grovhacka 1 kg av persiljeroten. Koka sedan bitarna mjuka i gräddmjölken. Sila av och mixa bitarna till en slät puré. Smaka av med lite salt.

Tvätta och borsta resten av persiljerötterna. Dela dem i stavar och vänd i olja tillsammans med grovt hackad vitlök. Rosta sedan rötterna i ugnen i 30 min (140 grader). Vid servering, riv tryffel och grovhackade nötter över rätten. Garnera med med tunna skivor äpple som stansats till cylindrar.\"\"

Knivtips: En klassisk kockkniv är superb till att skiva fina bitar kött. Global G-2:s sylvassa blad skär lätt igenom köttfibrerna utan att skada dem.

Vintips: Till denna rätt passar det bra med ett fylligare vin som Cabernet Sauvignon. Vinet avnjuts med fördel i ett druvspecifikt Riedelglas, till exempel Veritas Cabernet/Merlot. Se videon för att lära dig mer om druvan och glaset.

Presenteras av:  

\"\"/