Bjud på en smarrig och festlig glutenfri paj
GLUTENFRI VÄSTERBOTTENSOSTPAJ® MED GRÖN SPARRIS
Upplev smaken av glutenfri västerbottensostpaj med sparris – en läcker kombination!
INGREDIENSER
DETTA RECEPT INNEHÅLLER:
60 G VÄSTERBOTTENSOST® RIVEN
2 DL GRÄDDE
4 ÄGGULOR, RUMSTEMPERERADE
1 KNIPPE GRÖN SPARRIS
1,5 DL RIVEN VÄSTERBOTTENSOST®
SALT OCH MUSKOT
EV. ÄTBARA BLOMMOR EXEMPELVIS VIOL, GULLVIVA,
ÄPPELBLOM, LEJONGAP, RINGBLOMMA ELLER KLÖVER.
GÖR SÅ HÄR
45 MIN
Skär av knopparna på sparrisen och dela dem i halvor.
Bryt från botten där sparrisen automatiskt går av, lägg därefter i isvatten.
Koka upp grädde i en rostfri kastrull, lägg i ost och ta av från plattan.
Rör tills osten smält.
Vispa och rör i äggulorna samt kryddor.
Smörj en form ca 10×20 cm och häll i äggsmeten.
Baka på 100°C i 30 minuter.
Efter 15 minuter lägger du i sparrislängderna åt ett och samma håll.
När pajen är fast är den klar, ta ut och låt svalna.
Lossa lite och vänd upp på en skärbräda.
Skär i kuber, förvara kallt.