Focacciapizza med Mozzarella & kronärtskocka

Fluffig focaccia och pizza i ett – kan det bli godare? Toppad med krämig och härligt trådig
pizzamozzarella, kronärtskocka och Granarolo Quattrocento. Genom att välja Mozzarella framtagen
för pizza säkerställer du att focacciapizzan får en perfekt konsistens. Buon Appetito!


Tillagning: 30 minuter + jäsning
Focaccian

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk örtsalt
  • Ca 10-12 dl vetemjöl

  • Tomatsås
  • 2,5 dl passata
  • 3 msk olivolja

  • Topping – steg 1
  • Granarolo Mozzarella
    Riven, á 150 g
  • 400 g marinerade
    kronärtskockor
  • 2 rödlökar
  • gröna oliver

  • Topping – steg 2
    på den färdiga pizzan
  • 2 msk olivolja
  • 1 ekologisk citron, skal
    och saft
  • 50 g ruccola
  • Granarolo Quattrocento
  • salt

  • Börja med degen: lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta
    snabbt ihop degen. Den ska vara rätt kladdig. Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt
    jäsa i 15 minuter.

  • Blöt händerna i kallt vatten och vik degen från kanterna in mot mitten ett par gånger. Täck med
    plastfolie igen och låt jäsa i ytterligare 15 minuter. Upprepa samma procedur. Låt sedan jäsa i
    rumstemperatur i 60 minuter.

  • Sätt ugnen på 250°C. Lägg degen i en oljad, ugnsfast form, ca 30 x 40 cm. Vik degen in mot mitten.
    Olja ett bakplåtspapper och lägg över, låt jäsa i ytterligare 60 minuter. Ta bort bakplåtspappret, olja
    händerna och gör små hål i den jästa degen med fingrarna.

  • Blanda ingredienserna i tomatsåsen och klicka ut den på focacciapizzan så det blir tomatsås i alla små
    gropar. Grädda i 250°C i 15 minuter. Ta ut focaccian, sänk värmen till 225°C och toppa med
    kronärtskocka, skivad rödlök, delade gröna oliver och riven pizzamozzarella. Grädda i ytterligare 10-
    15 minuter.

  • Medan focacciapizzan gräddas river du skalet och pressa saften ur en citron. Blanda med olivolja,
    ruccola och salt. Toppa den nygräddade focacciapizzan med ruccola och riv över Quattrocento.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *