Fluffig focaccia och pizza i ett – kan det bli godare? Toppad med krämig och härligt trådig
pizzamozzarella, kronärtskocka och Granarolo Quattrocento. Genom att välja Mozzarella framtagen
för pizza säkerställer du att focacciapizzan får en perfekt konsistens. Buon Appetito!
Tillagning: 30 minuter + jäsning
Focaccian
- 50 g jäst
- 6 dl vatten
- 1 dl olivolja
- 2 msk honung
- 2 tsk örtsalt
- Ca 10-12 dl vetemjöl
Tomatsås- 2,5 dl passata
- 3 msk olivolja
Topping – steg 1- Granarolo Mozzarella
Riven, á 150 g - 400 g marinerade
kronärtskockor - 2 rödlökar
- gröna oliver
Topping – steg 2
på den färdiga pizzan- 2 msk olivolja
- 1 ekologisk citron, skal
och saft - 50 g ruccola
- Granarolo Quattrocento
- salt
Börja med degen: lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta
snabbt ihop degen. Den ska vara rätt kladdig. Strö över lite mjöl och täck bunken med plastfolie. Låt
jäsa i 15 minuter.
Blöt händerna i kallt vatten och vik degen från kanterna in mot mitten ett par gånger. Täck med
plastfolie igen och låt jäsa i ytterligare 15 minuter. Upprepa samma procedur. Låt sedan jäsa i
rumstemperatur i 60 minuter.
Sätt ugnen på 250°C. Lägg degen i en oljad, ugnsfast form, ca 30 x 40 cm. Vik degen in mot mitten.
Olja ett bakplåtspapper och lägg över, låt jäsa i ytterligare 60 minuter. Ta bort bakplåtspappret, olja
händerna och gör små hål i den jästa degen med fingrarna.
Blanda ingredienserna i tomatsåsen och klicka ut den på focacciapizzan så det blir tomatsås i alla små
gropar. Grädda i 250°C i 15 minuter. Ta ut focaccian, sänk värmen till 225°C och toppa med
kronärtskocka, skivad rödlök, delade gröna oliver och riven pizzamozzarella. Grädda i ytterligare 10-
15 minuter.
Medan focacciapizzan gräddas river du skalet och pressa saften ur en citron. Blanda med olivolja,
ruccola och salt. Toppa den nygräddade focacciapizzan med ruccola och riv över Quattrocento.