Pontus Karén Mat & Dryck
Färsbiffar smaksatta med tomatsås
“Får du ibland kvar tomatsås från middagen?”
Här kommer ett recept med färsbiffar som är smaksatta med “gammal” tomatsås, vitlökspulver, cayenne peppar, grädde, salt&peppar och grädde. Serveras med smörstekt lök, chili & brysselkål & lättstuvad pasta.
°
Du behöver för ca 3 port.
1 gul lök.
1 chili.
Ca 10 brysselkål.
500 g nötfärs.
Salt&peppar.
Rapsolja & smör till stekning.
Valfri pasta till 3 port.
Ca 2 msk överbliven tomatsås från någon middag innan.
1.5 dl grädde
Vitlökspulver.
Cayennepeppar.
°
Gör så här:
Biffar
Blanda tomatsås, ca 1 tsk vitlökspulver, 1 tsm cayennepeppar, salt och peppar och 1 0.5 dl grädde. Forma till små biffar ca 80-100 gram st. (Ett viktigt tips här är att se till att biffarna är platta och att när du stekt biffarna måste dom få vila ca 5 min innan servering, eftersom även dom är kött!).
°
Bryn brysselkål, gul lök och chili i en panna med smör i ca 4 minuter omrörning. Kasta på 0.5 dl vatten och låt koka nästan torrt!
Pastan.
Följ instruktionerna på förpackning. Häll av pasta vattnet och slå över den sista grädden och rör tills pastan sugit upp all grädde.
TIPS! Om du har bråttom så kan du koka upp pasta vattnet i en vattenkokare och hälla över i kastrull. Så har du sparat en massa tid.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.