Kocken tipsar Maja Ljung
FROZEN YOGHURT av Maja Ljung
FROZEN YOGHURT
En snabb och kall efterrätt som passar utmärkt till festen.
4 portioner
Detta behöver du:
150 g mango, fryst
3 dl turkisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispad grädde
200 g frysta hallon
Så här gör du:
Mixa mangon helt slät i en mixer.
Tillsätt yoghurt, vaniljsocker och den vispade
grädden.
Mixa massan helt slät.
Tillsätt de frysta hallonen.
Mixa lite snabbt, så att de bara precis krossas.
Rör om med en slev och servera. Toppa gärna
med lite färska bär eller fruktbitar.
T IP S!
Det är rolig t att åka
ti ll en ”självplock”
och plocka fräscha
bär och grönsaker!
Maja Ljung är en vanlig tonårstjej med ett ovanligt stort matintresse. Våren 2014 deltog hon i TV4:s program Sveriges yngsta mästerkock, där hon knep silvermedaljen. Nu delar hon med sig av några av sina bästa recept här under “Kocken tipsar”.
Med sin entusiasm och charm blev Maja Ljung snabbt en favorit i det populära tv-programmet. Deltagandet var förstås en stor upplevelse för en mattokig tonåring: ”Jag har lärt mig otroligt mycket – jag visste knappt själv att jag kunde laga den sortens mat som jag gjorde i programmet.”
Men Maja nöjer sig inte med att stå vid spisen själv, hon vill också hjälpa andra barn och ungdomar att upptäcka glädjen i matlagning. I sin bok Jag fixar maten! visar hon hur kul det kan vara och bjuder på såväl anekdoter som lättlagade recept, allt från enkla mellanmål och picknickmat till den lyxiga trerättersmeny som hon lagade tv-programmets final. Maja älskar allt amerikanskt, och maten i boken är en mix av det bästa ur det svenska och amerikanska köket.
Boken innehåller 45 recept, illustrerade med inspirerande fotografier av Katja Ragnstam. Dessutom delar Maja med sig av tips och råd som underlättar för den som vill bli sin egen mästerkock!
FROZEN YOGHURT jag fixar maten kocken tipsar maja ljung Mat mat av barn mat för barn recept sveriges yngsta mästerkock tukan förlag