Här är årets finalister i Årets Kock 2017

14666193_1174529409292643_7256756666738009981_n
Thomas Sjögrens, Årets Kock 2015, tävlingsbidrag i semifinalen av Årets Kock 2015: ”Sotad rygg av sej, frasig lav, broccoli, färsk löjrom och krämig ostronsmörsås” Foto: Lisa Löwenborg

Idag blev det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2017 – SM i professionell matlagning. 

Efter att ha tagit sig vidare från flera uttagningar fick de tävlande kockarna under semifinalen i Helsingborg en andra chans att presentera sina rätter, som de skickat in i sin tävlingsanmälan. Tävlingsuppgiften var att skapa en huvudrätt på valfri huvudråvara.

De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2017 är:

Johan Backeus , Aveqia, Stockholm

Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg

Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm

Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund

Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla

Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby

Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm

Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, en uttagning där 40 kockar får laga upp sin tävlingsrätt, en semifinal och en final. I år avgjordes uttagningarna i Stockholm, semifinalen i Helsingborg och den 2 februari 2017 är det final i Malmö.