
Små knapriga crostinis med dryckesmatchning
Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja

Smått är också gott. Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja kan inte bli fel, lägg dem på tungan och låt smaklökarna göra jobbet.
Till ca 20 snittar
1 stor baguette
Olivolja
Flingsalt
Örtolja
½ dl plockad persilja
Finrivet skal från ½ citron
1 tsk färskpressad citronjuice
½ dl olivolja
Nymald svartpeppar
Flingsalt
2-3 förp. Burrata
Till servering
Färska hallon, ca 125 g
Färska basilikablad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär baguette i halvcentimeter tjocka skivor och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och flingsalt. Sätt in i ugnen 8-10 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Finhacka persilja till örtoljan, blanda med citronskal, citronjuice och olivolja. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.
Bryt burrata och lägg på crostinin. Ringla över örtolja och halverade färska hallon. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Dekorera med basilikablad.

Små knapriga crostinis som matchar med Petronella Hallon för en trevlig smakbrygga mellan mat och dryck.
O.P. Anderson Petronella Hallon
Artikelnummer: 50407
Pris: 199 kr (50 cl)
Alkoholhalt: 25 procent
Beställningssortimentet