Knapriga kakor med fyllig chokladsmak
Chokladsnittar med pekannötter
Knapriga kakor med fyllig chokladsmak. Förutom pekannötter är det även gott att toppa med hassel- eller valnötter.
Ingredienser
ca 40 chokladsnittar
Deg
200 g smör
2 ½ dl strösocker
5 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete + lite till utrullning
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
Pensling och garnering
1 ägg
100 g pekannötter
Pärlsocker
Så här tillagar du receptet (45 minuter):
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman smör och socker i en bunke. Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör sedan ner i smörblandningen.
3. Tag upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk, dela i 6 bitar och forma till längder. Lägg på plåtar täckta med bakpltåspapper och tryck till lätt med händerna.
4. Vispa upp ägget lätt med en gaffel i en skål. Hacka pekannötterna.
5. Pensla längderna med ägget och strö över nötter och pärlsocker.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnat. Låt sedan svalna på plåt