Chokladsnittar med pekannötter

Knapriga kakor med fyllig chokladsmak. Förutom pekannötter är det även gott att toppa med hassel- eller valnötter.

Ingredienser

ca 40 chokladsnittar

Deg

200 g smör

2 ½ dl strösocker

5 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete + lite till utrullning

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

½ tsk salt

Pensling och garnering

1 ägg

100 g pekannötter

Pärlsocker

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör samman smör och socker i en bunke. Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör sedan ner i smörblandningen.

3. Tag upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk, dela i 6 bitar och forma till längder. Lägg på plåtar täckta med bakpltåspapper och tryck till lätt med händerna.

4. Vispa upp ägget lätt med en gaffel i en skål. Hacka pekannötterna.

5. Pensla längderna med ägget och strö över nötter och pärlsocker.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnat. Låt sedan svalna på plåt