Sommarmat!
Chips av Västerbottensost® med löjrom, lök, dill och gräddfil
Västerbottensost® bjuder på ett riktigt smarrigt recept.
Det här är ett recept framtaget av Niklas Ekstedt som en del av vår programserie Laga live som sändes på Västerbottensost® Facebook.
Ingredienser
100 g Västerbottensost
2 tsk matolja
100 g löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
100 g gräddfil
½ rödlök, hackad
1 dillkvist
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C. Riv Västerbottensost. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i fyra lika stora högar på bakplåtspapper så att de är ca 5 cm i diameter. Lämna ca 6-8 cm mellan chipsen. Baka i ugn 5 min eller tills de är gyllenbruna
Ta ut och låt svalna. Toppa chipsen med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill.
Orginalrecept från Västerbottensost® på midsommarklassikern -Västerbottensostpaj®