
Kocken tipsar - Thomas Sjögren
Cheeseburgare med saltgurka & BBQ-sås smaksatt med The Famous Grouse komponerat Thomas Sjögren

Recept:
4 portioner
Ca 60 minuter
Ingredienser:
400 g högrevsfärs
4 st potato-bun hamburgerbröd
4 skivor cheddar
2 dl saltgurka i skivor
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1/2 st röd chili
3 dl ketchup
1 dl brunt farinsocker
2 msk balsamvinäger
3 msk ljus soja
3 msk The Famous Grouse
En saftig och god cheeseburgare med BBQ-sås gjord på The Famous Grouse. Tips: Förbered såsen dagen innan!
Gör så här:
Hacka gul lök, vitlök och chili. Svetta löken i en panna.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Låt sjuda i ca 1 timma på låg värme.
Mixa såsen slät och fin.
Smaka av med salt.
Förvara såsen i en pipflaska eller spritspåse
Stek köttet i stekpanna eller på muurikka över öppen eld.
Lägg en bit cheddarost på köttet. Låt smälta.
Stek hamburgerbrödet så det får en fin yta.
Lägg ihop köttet och brödet, toppa med BBQ-sås och saltgurka.
https://mygatemagazine.se/pinnbrod-smaksatt-med-ol-lok-the-famous-grouse-komponerat-thomas-sjogren/