Kocken tipsar - Thomas Sjögren
Pinnbröd smaksatt med öl, lök & The Famous Grouse komponerat Thomas Sjögren
Pinnbröd smaksatt med öl, lök & The Famous Grouse
4 portioner
Under 30 min
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
33 cl öl
½ dl The Famous Grouse
1 st gul lök
1 msk smör
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Gör denna enkla, goda och roliga rätt! Perfekt att laga på en utflykt.
Gör så här:
Hacka gul lök och stek den i en panna med smöret.
Tillsätt öl och The Famous Grouse.
Koka ihop vätskan och låt sen svalna i kylen.
Blanda mjöl, salt och bakpulver.
Rör i lökblandningen tills du fått en jämn deg.
Forma degen till fingertjocka längder och vira sen den runt grillpinnar.
Grilla genom att snurra pinnen över elden. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.
Läs även: https://mygatemagazine.se/the-famous-grouse-i-receptsamarbete-med-thomas-sjogren/