Carpaccio är en perfekt start på en god middag
Carpaccio på norska pilgrimsmusslor med sesamdressing och wasabicrème
Carpaccio är en perfekt start på en god middag. Alltid lika fräscht och alltid lika enkelt att laga.
Ingredienser:
Antal portioner 4
8 st Norsk Pilgrimsmussla
100 g Norska Räkor, skalade
Dressing
1 dl sojasås, japansk
2 msk risvinäger
2 msk vatten
1 msk honung
2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
2 msk sesamolja
0.5 st schalottenlök
Sallad
1 pkt salladsskott
0.5 dl sesamfrö
Gör så här:
- Skiva de lätt halstrade pilgrimsmusslorna tunt och lägg dem på tallriken.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen.
- Finstrimla ingefäran och hacka gräslöken. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Ta lite av sojadressingen och vänd ner salladen, de rostade sesamfröna samt räkorna som placeras i mitten. Lägg gärna till någon typ av groddar till salladsskotten.
- Klicka ut såsen.
Sesamoljedressingen håller i kylskåpet i ca 1 vecka.