Carpaccio på norska pilgrimsmusslor med sesamdressing och wasabicrème

Carpaccio är en perfekt start på en god middag. Alltid lika fräscht och alltid lika enkelt att laga.

Ingredienser:

Antal portioner 4

8 st Norsk Pilgrimsmussla
100 g Norska Räkor, skalade

Dressing
1 dl sojasås, japansk
2 msk risvinäger
2 msk vatten
1 msk honung
2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
2 msk sesamolja
0.5 st schalottenlök
Sallad
1 pkt salladsskott
0.5 dl sesamfrö

Gör så här:

  • Skiva de lätt halstrade pilgrimsmusslorna tunt och lägg dem på tallriken.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Finstrimla ingefäran och hacka gräslöken. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  • Ta lite av sojadressingen och vänd ner salladen, de rostade sesamfröna samt räkorna som placeras i mitten. Lägg gärna till någon typ av groddar till salladsskotten.
  • Klicka ut såsen.

Sesamoljedressingen håller i kylskåpet i ca 1 vecka.