Kocken tipsar - Mattias Larsson
Hackad kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och surdegschips av Mattias Larsson
Festmat med dryckesmatchning
Kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och surdegschips komponerat Mattias “Fredagskocken” Larsson.
Ingredienser:
8 port (förrätt)
150 g kalvkött av filé, ytterfilé eller innanlår; putsat
1/2 msk citronsaft, färskpressad
1/2 msk smakrik olivolja
salt
75 g rödbetor
75 g gulbetor
Surdegschips
1 bit vitt surdegsbröd
olivolja och flingsalt
1 schalottenlök
1/4 msk citronsaft
1/2 msk dragon, finhackad
3 msk smakrik olivolja
30 g parmesanost, hyvlad
15 g mâchesallad
10 små cocktailkaprisbär
Finhacka kalvköttet och blanda det med citronsaften och olivoljan. Smaka av med salt. Koka betorna mjuka i saltat vatten i cirka 45 minuter. Skölj dem därefter i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i centimeterstora tärningar.
Surdegschips: Värm ugnen till 225°. Skiva surdegsbrödet i supertunna skivor. Lägg brödskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja och strö över lite flingsalt. Ugnsbaka i cirka 5 minuter, tills de är krispiga och med en fint rostad yta.
Skala och hacka schalottenlöken. Blanda schalottenlöken med citronsaft, olivolja och dragon.
Servering: Strö ut köttet över tallrikarna. Dela och lägg på kaprisen. Lägg på betorna och mâchesalladen. Lägg på surdegschipsen. Hyvla över parmesanosten och ringla över citron- och dragonoljan.
Dryckestips: Bollinger Rosé
Fler recept komponerade av Mattias Larsson hittar du här HÄR