Bjud på asiatisk tacos
Asian Bao Buns med kyckling
Härliga Asian Bao Buns med kyckling som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden
ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter kycklingen på ett kick. Bjud in familj och
vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.
Ingredienser
Antal portioner 4
500 g kycklingfilé
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
1 msk matolja
2 förpackningar Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
1 bunt rädisor
0,5 st gurka
200 g fryst mango
1 kruka koriander
100 g Jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili
Gör så här
• Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet
kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt
tunt!
• Strimla kycklingfiléerna och stek i olja på hög värme ca 2 minuter, eller tills
genomstekt, sänk sedan värmen och tillsätt en påse cookingsås. Rör om väl och
stek i ytterligare ca en minut.
• Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck
med “mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en
kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
• Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen