Kocken tipsar - Nils Molinder
ANSJOVISPUCK MED BRYNT SMÖRKAPRIS KOMPONERAT Nils Molinder
Underbara smaker när fet salt ansjovis och kapris kombineras med kryddigt stark snaps.
Till 4 portioner
40 ansjovisfiléer
2 msk kapris
200 g smör, normalsaltat
4 stora potatisar, kokta med skal
4 ägg, krämigt kokta
1 rödlök, finhackad
1 knippe dill, finskuren
1 knippe persilja eller gräslök, finskuren
Gör så här:
Bryn kaprisen i en stekpanna med 50 g smör. Låt svalna.
Skala och tärna potatisen i små tärningar om cirka 5×5 mm. Skala och hacka äggen på liknande sätt.
Blanda de hackade och skurna ingredienserna i en bunke med den avsvalnade brynta kaprisen och smöret från pannan.
Forma 4 stycken 2 cm höga puckar och placera dem på tallrikar.
Placera ansjovisfiléerna som ett täcke över respektive puck. Bryn resten av smöret och servera till.
Nisses snaps:
En kraftig snaps med inslag av citrus och kummin med en tydlig avslutning av ingefära.