Här är vinnarna av Stellagalan 2025

Stellagalan 2025 samlade branschens främsta för en kväll fylld av glitter, firande och viktiga samtal på Sergel HUB i Stockholm. Under galan hyllades kvinnliga förebilder inom gastronomin och årets vinnare i nio kategorier prisades för sina enastående insatser.

Stellagalans styrelse har under flera år arbetat långsiktigt med sitt mål att lyfta fram förebilder och stärka såväl nya som etablerade aktörer inom gastronomin. På galan måndagen den 5:e maj 2025 var det dags igen. Som vanligt lyftes de mest meriterade och engagerade kvinnorna i branschen fram i en högtidlig och glittrande inramning. Förutom Stellagalans styrelse deltog engagerade partners, kvalificerade jurygrupper, välkända prisutdelare samt förväntansfulla nominerade och de lyckliga vinnarna för att tillsammans hylla enastående prestationer inom svensk gastronomi.

Stellagalans styrelsen är oerhört stolt över att få bidra till utvecklingen mot en mer jämställd bransch och samtidigt fira talang, kreativitet och professionalism på ett värdigt och festligt sätt. Vi har drivit Stellagalan i åtta år nu och man skulle kunna tro att de nominerade skulle sina. Men vi ser fortfarande att det finns mängder med enastående kvinnor. Och våra nominerade och de som fått äran att vinna under åren blir inspirerande förebilder för den yngre generationen som fyller på leden.” säger Anette Rosvall, talesperson för Stellagalan.

Och nu är det dags att presentera årets vinnare!

STELLABAGARE 2025

Birgitta Hedström Persson, Fru Bakstra, Frösön

För ett varmt och inspirerande engagemang i att föra brödets kulturarv vidare. Med kunskap, själ och hjärta delar Stellabagare 2025 med sig av hantverket. Hennes historia väcker nyfikenhet och bakglädje hos många. Genom kurser och ideellt engagemang sprids traditionen vidare till nya generationer.

STELLABARTENDER 2025

Olivia Hermansson, Guilty Pleasure, Sundsvall

Med ett imponerande hantverk och passionerat engagemang lyfter hon det egna yrket men även andra inom branschen. Hon inspirerar genom sin kreativitet, sitt ledarskap och sin förmåga att skapa möjligheter för andra att utvecklas. Stellabartender 2025 är en sann ambassadör för sitt yrke – både i och utanför Sverige.

STELLAKOCK 2025

Florencia Abella, Ekstedts Restaurant, Stockholm
En driven och inspirerande kock med en imponerande meritlista. En målmedveten stjärnkock som jobbar för en god miljö i köket. Lika noga med sin egen utveckling som teamet, vilket hon leder med en varm och ödmjuk hand. Stellakock 2025 är en fantastisk och kreativ matlagare.

STELLAKONDITOR 2025

Maria Grave, Coach Svenska Konditorlandslaget samt YRGO Bagare & Konditorer
Med en lång och framgångsrik karriär, som inkluderar både tävlingsframgångar och gedigna utbildningsinsatser, har pristagaren inspirerat både kollegor och elever. Stellakonditor 2025 kombinerar sitt utmärkta ledarskap med kreativitet, teknik och en djup kärlek till yrket.

STELLAMEDIA 2025

Elin Peters, Dagens Nyheter, Stockholm
Sakligt, insiktsfullt och förankrat i gedigen erfarenhet, bidrar Stellamedia 2025 till den gastronomiska samtiden. Genom ett tydligt perspektiv samt med ett tryggt journalistiskt hantverk lyfter hon viktiga frågor och bidrar till en levande och nyanserad matdebatt.

STELLAMENTOR 2025

Pia Huuva, Huuva Hideaway, Tornedalen
För ett varmt och inkluderande ledarskap som skapar meningsfulla möten mellan människor. Genom att generöst dela med sig av kunskap, tradition och livserfarenhet visar Stellamentor 2025 vägen för andra med både hjärta och omtanke. Ett sant mentorskap i praktiken.

STELLASERVIS 2025

Nora Emond, Bacchanale, Stockholm
Ett enastående sinne för service. Där lyhördhet, värme och professionalism möts i varje gästkontakt. Med en naturlig känsla för trivsel och bemötande skapas upplevelser som dröjer sig kvar. Stellaservis 2025 är en sann ambassadör för både värdskap och arbetsglädje.



STELLASOMMELIER 2025

Hanna Wessman, Terroir Vin, Göteborg
För ett kunnigt, engagerat och inspirerande arbete i sommelierens värld. Med passion och precision förmedlas inte bara smak och doft, utan hela berättelser om vin, ursprung och hantverk. Stellasommelier 2025 är en professionell kraft som lyfter yrkesrollen och inspirerar både kollegor och gäster.

STELLAHEDERSPRIS 2025

Agneta Scharp, Wedholms fisk, Stockholm
För ett långvarigt och passionerat engagemang inom restaurangbranschen, där yrkesstolthet och hjärta går hand i hand.
Genom osviklig värme och professionalism har pristagaren varit en central och inspirerande del av sitt värv. Stellahederspris 2025 håller yrkets heder och betydelse högt. Hon är en sann ambassadör och en mentor med omtanke och passion som ledstjärnor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *