Enkelt & gott
Quorn Vegan Nugget bowl
Vi kallar det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas för
att servera våra veganska nuggets. Fräscht, krispigt och mättande! Och om du passar på och gör en
större laddning picklade grönsaker och kokt ris (håller sig fint i kylen) är det verkligen bästa sortens
snabbmat – att kombinera ihop en god lunch eller middag med våra veganska nuggets i en skål.
4 portioner
400g Quorn Vegan Nuggets
4 dl jasminris
2 dl edamamebönor
200g mangold
4 st färska lökar, delade på längden
1 gurka
Sriracha
Sesamfrön
Sesamolja
Picklade morötter
200g morötter
0,5 dl ättikssprit, 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
Picklad rödlök
200g rödlök
0,5 dl ättikssprit, 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
Gör så här:
Skiva morötter och rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 123-lag genom att
koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över morötterna
respektive rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp. Tips! Picklade grönsaker håller flera
veckor i kylskåp så passa på att göra extra så har du goda tillbehör klara att bara ta fram.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Fräs mangold och lök i sesamolja.
Tillaga Quorn Vegan Nuggets enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gurkan och fördela sedan alla ingredienser till din bowl i fyra djupa tallrikar. Toppa med
sriracha och sesamfrö efter smak.