Recept
Grissini med getost, rosmarin & honung
Grissini är ett underbart tilltugg till fördrinken eller på sommarbuffén.
Ingredienser
Ca 25 grissini
Deg
25 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
6 dl vatten
½ dl olivolja
Ca 11-12 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
Fyllning
200 g getost
1 kruka rosmarin
3 msk honung
2 msk flingsalt
2 msk vatten
Så här tillagar du receptet (2 timmar, 10 min):
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker, vatten, olivolja och nästan allt mjöl. Arbeta i en degblandare eller för hand i ca 7 minuter, eller tills degen känns smidig. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om degen känns för lös. Låt jäsa under duk ca 1 ½ timme.
Riv getosten på grövsta sidan av ett rivjärn. Repa bladen av rosmarinkvistarna och hacka lätt.
Stjälp upp degen på en mjölad arbetsyta och forma till en slät boll. Kavla ut den till en stor rektangel med långsidan mot dig, ca 3 mm tjock. Fördela getost och rosmarin på den övre halvan. Ringla över honungen. Vik den nedre delen av degen över fyllningen. Kavla lätt. Skär sedan i ca 25 st remsor.
Snurra remsorna några varv och rulla dem så att de får en rund form och blir ca 25 cm långa. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ca 1 ½ timme.
Sätt ugnen på 230°. Pensla bröden med vatten. Strö över flingsalt. Grädda i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.