Recept
RÅRAKA MED FLÄSK OCH SYRLIGA ÄPPLEN
Ingredienser:
4 portioner
Fläsk och syrliga äpplen:
350 g rimmat bogfläsk
1 dl vinäger
1 dl flytande honung
1 msk kummin
2 äpplen
1 rödlök
1⁄2 dl hackad persilja
Råraka:
750 g potatis
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g Arla® Klarifierat Smör
Gör så här:
Skär fläsket i 2×2 cm stora tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, honung och kummin. Koka på medelhög värme ca 15 min tills lagen fått en tjock sirapsliknande konsistens. Skiva äpplena. Skala och finhacka löken. Vänd ner äpple, lök och persilja i fläsket precis innan servering. Skala och riv potatisen grovt. Salta och peppra. Stek 4 stora eller 8 små rårakor på medelhög värme i klarifierat smör. Servera fläsket med rårakorna.