Recept
MISO INGEFÄRA LAX
4 portioner
3 dl svart ris
500 g Frøya Lax Back Loin
1 st kruka koriander
2 st salladslökar
1 st broccolihuvud
½ paket fryst edamame
2 klyftor vitlök
1 tsk sesamolja
Flingsalt
Marinad
1 msk vit miso
1 msk riven ingefära
1 tsk sesamolja
1 krm salt
1 tsk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR:
Tillaga riset enligt förpackningen.
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Skär laxen i ca 1x1cm kuber och blanda ner i marinaden. Låt stå minst 15
minuter.
Dela broccolihuvudet i mindre buketter, skär stammen i bitar och lägg i en ångkorg/stålsil. Hacka vitlöken och
strössla över broccolin.
Fyll en kastrull med 1/3 vatten och sätt på högsta värme på spisen. När vattnet stormkokar, lägg på
ångkorgen/stålsilen och täck med lock. Låt ånga ca 4 min, ta av locket och häll över den ångade broccolin och
vitlöken i en serveringsskål. Ringla över sesamolja och strö över flingsalt.
I samma ångkorg/stålsil, lägg ner de frusna edamamebönorna och ånga i 5-7 min. Häll över i en serveringsskål
och strö över rikligt med flingsalt.
Skär salladslök tunt och hacka koriander.
Lägg ris och lax på en tallrik, toppa med salladslök och koriander och servera med ångad broccoli, vitlök och
edamamebönor.