Matcha mat & dryck
OXTARTAR MED SYRAD GRÄDDE, LÖJROM, GRÄSLÖK, RÄDISOR & POTATISCHIPS
FESTMAT!
OXTARTAR MED SYRAD GRÄDDE, LÖJROM, GRÄSLÖK, RÄDISOR & POTATISCHIPS AV VIKTOR WESTERLIND
INGREDIENSER
Oxtartar
- 200 g oxfilé, biff eller innanlår
- 3 msk créme fraiche
- 2 tsk citronsaft
Garnityr
- 24 st potatischips, lättsaltade
- 100 g löjrom, gärna från Kalix
- 3 msk skuren gräslök
- 6 st rädisor
- 1 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR
Använd bara kött av högsta kvalitet, där kylkedjan är obruten. Skär köttet i små tärningar. Blanda köttet med crème fraiche. Krydda med salt, svartpeppar & citron.
Garnityr
Hyvla rädisorna tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i iskallt vatten så de blir krispiga.
Servering
Toppa varje chips med lite tartar. Klicka på löjrom. Strö över gräslök. Ringla över olivolja & strö över rädisorna.
Kock: Viktor Westerlind
Vintips: Anna de Codorníu Organic