Matcha mat & dryck
TALEGGIOBRÖD MED PARMASKINKA
Vintips: El Coto Blanco
Ingredienser:
Recept för 4 personser
70 g jäst
2,5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
2 dl grädde
750 g vetemjöl
1 ägg
400 g Taleggioost i tärningar
Skivad parmaskinka
Basilika
Plommontomater (skalade och skivade)
GÖR SÅ HÄR
Lös upp jästen i fingerljummet vatten. Tillsätt salt, honung, grädde, mjölk och ägg och blanda till en smidig deg. Låt den vila svalt en stund innan den kavlas ut till en 5 mm tjock platta. Stansa sedan ut rundlar, 6 cm i diameter, och lägg dem på plåt för att jäsa. Gräddas i ugn (225 C) i några minuter innan osttärningarna läggs på. Fortsätt att grädda till osten fått fin färg.
Serveras med skivad parmaskinka, tomatskivor och basilika.