Chokladmousse med grekisk youghurt och färska bär

En riktigt trevlig och välbalanserad efterrätt som alltid brukar gå hem hos gästerna.

Du behöver för 4 port.

8 dl grekisk youghurt (Konstantines)

3 dl vispgrädde

100 g mörk choklad

2 msk socker

Färska bär

Flingsalt

Gör så här:

Smält chokladen i en skål i mikron. Vispa upp grädden med socker tills den blir fluffig men ändå lätt vispad. Vänd ner chokladen och blanda försiktigt. Varva grekisk youghurt och chokladmoussen i ett snyggt glas eller i en fin tallrik. Toppa med lite färska bär och flingsalt. Tips! Vispar du grädden långsamt och under längre tid, så håller den sig mer fluffig.

Fred, Kärlek & Passion

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Följ mig gärna på, mygatemagazin.se

instagram: @pontus.karen

Facebook: @foodbypontus

Foto: Emilie Andersson