Recept med vinmatchning - Jill Johnsson
Rödkålssallad med apelsin, feta och granatäpple med vinmatchning av Jill Johnsson
Ingredienser:
4 portioner
Cirka 500 g rödkål
3 apelsiner
1 granatäpple
3 msk honung
1 msk dijonsenap
1-2 tsk repad färsk timjan + extra till dekor
1 dl apelsinjuice
2-3 msk olivolja
150 g feta
Salt och nymalen svartpeppar
Gör såhär:
• Strimla rödkålen fint och häll över i en bunke. Pressa över
en av apelsinerna. Krama kålen lite lätt med händerna och
blanda runt.
• Skär bort skalet på de resterande apelsinerna med en
vass kniv. Skär bort alla vita hinnor och skiva resten.
• Dela granatäpplet på mitten och banka skalet med
baksidan på en träslev så att kärnorna trillar ut. Håll dig
över vasken eftersom det skvätter och färgämnet är
väldigt starkt.
• Rör om honung, senap, timjan och lite salt med
apelsinjuicen. Tillsätt lite olivolja i taget under omrörning.
• Varva kål och apelsin i en skål eller på ett fint fat. Häll
över dressingen och blanda försiktigt med händerna. Strö
över granatäppelkärnorna och bryt över osten. Peppra
och garnera med några extra timjankvistar.
Vintips!
Matcha med Jill Johnssons viner.
Nashville Stories röda vin och Nashville Stories Prosecco Brut finns på Systembolaget och kostar 109 kr, respektive 115 kr.
Fakta: Nashville Stories
Ursprung: USA, Kalifornien
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Petite Sirah, Tannat,
Teroldego, Zinfandel
Alkoholhalt: 14,5% vol
Art.nr: 72113-01
Pris: 109 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget
Fakta: Nashville Stories Prosecco Brut
Ursprung: Italien Prosecco D.O.C.
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Glera 100%
Alkoholhalt: 11% vol
Märkning: ekologisk
Art.nr: 75708-01
Pris: 115 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget
apelsin Äpple fetaost Jill Johnson middagstipset Mygate Magazine Nashvill stories Prosecco Brut Nashville Stories prosecco recept Rödkålssallad Spring Wine & Spirits