Årets kock 2017
Fasan – andra tävlingsuppgiften i Årets Kock 2017
Huvudråvara till tävlingsuppgift 2 är nu offentliggjord. De åtta finalisterna i Årets Kock 2017 utmanas med fasan som huvudråvara.
Uppgiften för finalisterna är att för juryn servera en varm huvudrätt där fasan som huvudråvara framgår tydligt på tallriken. Vidare kan en à part och sås serveras vid sidan.
– Eftersom finalen ska genomföras i Skåne ville vi hitta en regional råvara som är hållbar och tillgänglig i årstiden när tävlingen genomförs. Fasan är inte heller en råvara vi haft med som tävlingsuppgift tidigare. En spännande utmaning för finalisterna, säger Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996 och medlem i Utvecklingsgruppen för Årets Kock – SM i professionell matlagning.
Fasanerna kommer från Friskens Vilt i Vittskövle, Skåne och möjliggörs i samarbete med Bondens Skafferi AB.
De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2017 är:
Johan Backeus , Aveqia, Stockholm
Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund
Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby
Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm
Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm