Mat & Dryck
Här är årets finalister i Årets Kock 2017
Idag blev det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2017 – SM i professionell matlagning.
Efter att ha tagit sig vidare från flera uttagningar fick de tävlande kockarna under semifinalen i Helsingborg en andra chans att presentera sina rätter, som de skickat in i sin tävlingsanmälan. Tävlingsuppgiften var att skapa en huvudrätt på valfri huvudråvara.
De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2017 är:
Johan Backeus , Aveqia, Stockholm
Jesper Bogren , Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
Olle Broström , Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
Martin Hansen , Grand Hotel i Lund, Lund
Oskar Mendelin , Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
Luqaz Ottosson , Luqaz MAT, Visby
Magnus Persson , Restaurang Hillenberg, Stockholm
Sebastian Thureson , Lilla Ego, Stockholm
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, en uttagning där 40 kockar får laga upp sin tävlingsrätt, en semifinal och en final. I år avgjordes uttagningarna i Stockholm, semifinalen i Helsingborg och den 2 februari 2017 är det final i Malmö.