Spänning och smaksensationer i höstens Dessertmästarna
En chokladcowboy från Kivik, en svensk mästarinna i tårtkonst, en köksmästare full av söta överraskningar – och så ett bekant ansikte som återvänder för revansch. Det är några av deltagarna som i höst ska slå oss med häpnad och bjuda våra sinnen på makalösa upplevelser. Vem av dem är mästerligast på att skapa njutning, skönhet och ljuvliga smakkombinationer? Och minst lika viktigt – vem är den mesta vinnarskallen?
Dessertmästarna har säsongsstart i Kanal 5 onsdag den 7 september 21:00.
De är Sveriges crème de la crème bland godsakskreatörer, och deras kunskap, kreativitet och konstnärlighet utmynnar i de mest fantastiska skapelser. I höst står åter en exklusiv skara av landets mest passionerade sockerbagare redo att göra upp om segern i Dessertmästarna. Den fjärde säsongen startar den 7 september 21:00 i Kanal 5.
Vid bakborden har vi den här gången ett brokigt men härligt gäng konditorer, bakbloggare, kockar, måltidskreatörer och tårtdesigners. Årets startfält består av sju dessertmakare med väldigt olika bakgrund, men med ett gemensamt mål: Att bli Dessertmästare 2016.
Juryn utgörs i vanlig ordning av de tre meriterade och framstående konditorerna Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.
– Det är häftigt att se hur intresset för bakning verkligen har exploderat. I år har vi flera deltagare som efter många år i en helt annan bransch sadlat om för att satsa på sin passion, berättar Magnus Johansson.
– Vi kommer att få se kreativitet på en helt ny nivå, och det är kul att årets deltagare har så olika specialområden, säger Roy Fares.
Sebastien Boudet utlovar också en hel del dramatik bland kavlar och kastruller:
– Det blir mer action och mer spänning än tidigare.
Dessertmästarna produceras av Elk Entertainment för sändning i Kanal 5 med start onsdagen den 7 september 21:00.
Deltagare i Dessertmästarna 2016:
Julia Cedenblad, 31 år, Bromma
Pigg, glad och påhittig norrbottning som utbildat sig till måltidskreatör i Grythyttan. Gift med en framgångsrik MMA-fighter och kan allt om det som både är gott och hälsosamt. Vill inspirera människor till att våga mer i köket. Specialitet: att sätta guldkant på enkla bakverk.
Markus Lundqvist, 37 år, Kivik
Lysekilskille som driver egna företaget Cake cowboy i Kivik. Att starta en egen choklad-saloon är det bästa beslut denne cowboy tagit. Att rida iväg ensam och på sina egna villkor arbeta med det han älskar blev också hans räddning efter att han gått in i väggen och blivit sjukskriven. Specialitet: choklad.
Liv Sandberg, 33 år, Hökarängen
Perfektionistisk konstnär som använder tårtkonsten för att få utlopp för sin energi och kreativitet. Har med skapandets hjälp gjort en imponerande livsresa från ett trassligt och destruktivt leverne till att hyllas som framgångsrik egenföretagare och skandinavisk mästarinna i tårtdesign. Specialitet: handmålade tårtor och sockerblommor.
Elina Kantelinen Brandt, 35 år, Täby
Ordningsam hemmafru och bakbloggare som skolat om sig till konditor efter ett decennium i finansbranschen. Bakar precis hela tiden och älskar att få bjuda alla i sin omgivning på nybakat. Äter själv inte så mycket sötsaker, men ger desto mer till en lyckligt lottad granne. Specialitet: säsongsbetonad bakning.
Jimmy Brorsson, 29 år, Trelleborg
Äventyrlig skåning som gillar att överraska och roa. Jobbar till vardags som kock på Falsterbo golfrestaurang – där inga desserter alls finns med på menyn. Plockar gärna in tänket från förrätter och varmrätter i sitt dessertmakande och ser det som en styrka att han har en annan smakbild än de konkurrenter som enbart jobbar med sötsaker. Specialitet: problemlösning.
Per Bäckström, 44 år, Älvsjö
Tredjepristagaren i premiärsäsongen av Dessertmästarna är tillbaka – med revansch i sikte. Sedan sist har han vid sidan av arbetet som chef på Wienerkonditoriet hunnit med att skriva en bok om bakverk. Den här gången nöjer han sig inte med något annat än seger. Specialitet: praliner.
Sara Nilsson, 27 år, Nyhamnsläge
Temperamentsfull och samtidigt konstnärlig ishockeyspelare som efter 15 år på isen sadlade om till konditor. Jobbade som kock i flottan innan hon flyttade till Schweiz för att utbilda sig i bakverk och choklad. Pluggar nu vidare i Sverige för att få sitt gesällbrev. Specialitet: choklad.