Laga vilt
Vilttaco på hjort
Saftiga tortillabröd fyllda med kryddad hjortinnanlår, en krispig och fräsch gurksalsa smaksatt med koriander och lime. En riktig helgfavorit.
Ingredienser:
Hjortinnanlår (Svenskt Gårdsvilt)
Köttet kan bytas ut mot annat kött om så önskas. Receptet passar lika bra till vildsvinskarré och vildsvinsfärs som till en älgfilé.
Kryddpasta
1 msk tomatpuré
Citronjuice från 1 halv citron
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
1 kryddmått Chili
1 tsk Spiskummin
1 tsk Oregano
Salt och peppar
1 msk fisksås
1 msk japansk soya
Gurksalsa
1 gurka
1 lime
Färsk Koriander
Silverlök.
1 röd chili
sesamolja
Så här gör du:
Tacos
Blanda ihop alla ingredienser till kryddpastan i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp olja i en stekpanna. Se till att stekpannan är riktigt het och lägg i ett par skivor hjortfilé. Stek ca 2 minuter på ena sidan och se till att få bra stekyta. Vänd köttet och stek snabbt på andra sidan men ta upp från stekpannan innan det är genomstekt.
Strimla köttet och vänd snabbt ner i pannan med kryddpastan. Rör om och ta bort från värmen.
Värm bröden i ugnen eller stek snabbt i en torr stekpanna.
Gurksalsa
Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked.
Tärna gurkan och hacka silverlöken. Lägg i en bunke.
Finhacka chilin.
Bryt eller hacka ner koriander.
Pressa ner en halv lime och smaka av med ett par droppar sesamolja salt och peppar.
Servera tacosen med gurksalsa och majonnäs.