Varmrökt laxmousse med forellrom & caviar på friterat rispapper

Foto: Emilie Andersson 

Vintips: Vitt vin och Champagne

Vi matchade med Moët & Chandon, Veuve Clicqout och Champagne Ruinart Blanc.

Vitt vin: Cloudy Bay Savignon Blanc

Foto: Emilie Andersson 
Foto: Emilie Andersson 

Du behöver för 4 personer.

Rispapper

1 dl rapsolja till fritering.

Ca 150 g varmrökt lax (Korshags)

5 dl cremé freiche.

Salt & peppar

Saft från 0.5 Citron

1 tsk dijonsenap 

Forellrom (Quality Caviar)

Gör så här.

Fritera rispapper i vanlig olja och låt droppa på ett papper. Knäck sedan önskad storlek vid servering.

Tips! Salta papprena direkt när du lyft ur dom ur kastrull.

Mosa ner laxen i en bunke och vispa försiktigt så det ”smular” sig. Blanda i dijon, cremé freiche, citronjuice & vispa sedan till en fast cremé & smaka av med Salt och peppar.

Toppa med lite färsk dill & forellrom

Fred, Kärlek & Fernet 

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

instagram: @foodbypontus

Pontus Karén Foto: Emilie Andersson 

Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.