Pontus Karén Mat & Dryck
Varmrökt laxmousse med forellrom & caviar på friterat rispapper
Vintips: Vitt vin och Champagne
Vi matchade med Moët & Chandon, Veuve Clicqout och Champagne Ruinart Blanc.
Vitt vin: Cloudy Bay Savignon Blanc
Du behöver för 4 personer.
Rispapper
1 dl rapsolja till fritering.
Ca 150 g varmrökt lax (Korshags)
5 dl cremé freiche.
Salt & peppar
Saft från 0.5 Citron
1 tsk dijonsenap
Forellrom (Quality Caviar)
Gör så här.
Fritera rispapper i vanlig olja och låt droppa på ett papper. Knäck sedan önskad storlek vid servering.
Tips! Salta papprena direkt när du lyft ur dom ur kastrull.
Mosa ner laxen i en bunke och vispa försiktigt så det “smular” sig. Blanda i dijon, cremé freiche, citronjuice & vispa sedan till en fast cremé & smaka av med Salt och peppar.
Toppa med lite färsk dill & forellrom
Fred, Kärlek & Fernet
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
instagram: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.