Världens bästa kockar klunkar S.Pellegrino
Den 30 januari avgörs kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon. 24 kockar av yttersta världsklass gör upp om titeln. S.Pellegrino är självklart en del av evenemanget som stolt partner till Bocuse d’Or.
Bocuse d’Or kan liknas vid vilket sportevenemang som helst. Trumpeter, hejaklacksramsor och flaggor är helt naturliga inslag i detta inofficiella kock-VM. Den svenska delegationen består av President Henrik Nordström, Coach Tommy Myllymäki och den tävlande kocken Sebastian Gibrand som via en fantastisk andraplats i Europafinalen i Turin säkrade Sverige en plats i den stora världsfinalen.
-Det har utan tvekan varit den mest intensiva perioden i mitt liv, säger Sebastian Gibrand inför för finalen i Lyon. Att laga mat på den här nivån i fem timmar är som att springa ett maraton och det kräver noggranna förberedelser såväl fysiskt som mentalt, poängterar Sebastian.
S.Pellegrino har ett långsiktigt mål om att vara en självklar del av den global gastronomin. Genom ett nära och målmedvetet arbete mot Chefs Community globalt är man idag världens mest kända naturliga mineralvatten.
-S.Pellegrino är inte bara ett gott vatten, det är dessutom ett vatten som många kockar gärna dricker. Dess unika position inom gastronomi är självskriven, säger Thomas Holstein VD på Enjoy Wine & Spirits.
Tips för dig som är en ung kock – den 4 februari öppnas anmälan för S.Pellegrino Young Chef 2020. En internationell tävling för unga kockar under 30 år.