Matcha mat & dryck
TRYFFELDOFTANDE RÅBIFF PÅ ITALIENSKA
Kock: Christian Hellberg
Vintips: Trapiche Oak Cask Malbec
TRYFFELDOFTANDE RÅBIFF PÅ ITALIENSKA
INGREDIENSER
- 1/2 kilo dubbelmald högrev
- 2 tsk salt
- 1/2 msk het chilisås
- 100 g fint riven parmesanost
Tryffeldipp:
- 3 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk champagnevinäger
- 4 dl rapsolja
- 1/2 svart tryffel, fint hackad
- tryffelolja
Topping:
- 1 ask kryddkrasse
- 1/2 svart tryffel
- 2 msk friterad lök
- 1 msk friterad rosmarin
GÖR SÅ HÄR
Forma runda råbiffar, antingen 4 stora eller många små, efter tycke och smak. Rulla biffarna i parmesanost.
Vispa äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med tryffel, tryffelolja och salt.
Klipp krasse, riv tryffel, hacka rosmarin och lök grovt. Blanda och strö på råbiffen. Garnera med basilika eller rucola.