Souvide majskyckling med fetaost sallad

Foto: Emilie Andersson 

Du behöver en vaccummaskin och souvide maskin för detta recept.

Du behöver för 2 personer.

2 majskyckling filéer

Ca 100 g böngroddar

1 chili

Ca 100 g fetaost.

Olivolja

Ett huvud rosesallad.

1 röd paprika

1 krispsallad huvud

Några körsbärstomater.

1 rödlök

Färsk rosmarin

Färsk timjan

Salt&peppar

2 vitlöksklyftor 1 tsk paprikapulver.

Gör så här.

Kycklingen.

Blanda timjan, olivolja, salt&peppar, vitlöksklyftorna och paprika pulver och häll över kycklingarna i vaccpåsen.

Vacca och försegla påsen. Souvide i 2.5 h på 68’C Salladen. Skär ner och skölj salladen. Stek paprikan, rödlöken och böngroddarna så dom blir lite mjuka, blanda med salladen och körsbärstomaterna.

Vänd runt salladen med olivolja, salt&peppar samt lite vitvinsvinäger.

Skär chilin i små ringar och garnera salladen med smulad fetaost, färsk rosmarin och kycklingfilén högst upp.

Fred, Kärlek & Passion. 

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.

instagram: @pontus.karen

Facebook: @foodbypontus

Pontus Karén Foto: Emilie Andersson 


Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.