Pontus Karén Mat & Dryck
Souvide majskyckling med fetaost sallad
Du behöver en vaccummaskin och souvide maskin för detta recept.
Du behöver för 2 personer.
2 majskyckling filéer
Ca 100 g böngroddar
1 chili
Ca 100 g fetaost.
Olivolja
Ett huvud rosesallad.
1 röd paprika
1 krispsallad huvud
Några körsbärstomater.
1 rödlök
Färsk rosmarin
Färsk timjan
Salt&peppar
2 vitlöksklyftor 1 tsk paprikapulver.
Gör så här.
Kycklingen.
Blanda timjan, olivolja, salt&peppar, vitlöksklyftorna och paprika pulver och häll över kycklingarna i vaccpåsen.
Vacca och försegla påsen. Souvide i 2.5 h på 68’C Salladen. Skär ner och skölj salladen. Stek paprikan, rödlöken och böngroddarna så dom blir lite mjuka, blanda med salladen och körsbärstomaterna.
Vänd runt salladen med olivolja, salt&peppar samt lite vitvinsvinäger.
Skär chilin i små ringar och garnera salladen med smulad fetaost, färsk rosmarin och kycklingfilén högst upp.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus