Snabblagad Quattrocentopasta av Linneas Skafferi

En krämig pasta är bland det godaste man kan göra. Rätten känns riktigt lyxig, men går ungefär lika fort att laga
som tiden det tar att koka pastan. Vem älskar inte sådan matlagning? Buon Appetito.

Tillagning: 15 minuter
Ingredienser: 4 personer


1 dl riven Granarolo Quattrocento
150 g Granarolo Mascarpone
100 g Granarolo Gorgonzola Dolce
4 portioner valfri pasta, tex farfalle
cirka 2 dl pastavatten
1 gul lök
160 g pancetta
färsk persilja
färsk spenat
skal från 1 ekologisk citron
svartpeppar


Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka löken och stek den mjuk utan att den tar färg.

Lägg ner riven Quattrocento, Mascarpone och
Gorgonzola i pannan, slå på lite av pastavattnet och låt koka ihop till en krämig sås.

Hacka och stek under tiden pancetta och rör ner i pastasåsen tillsammans med spenat och finhackad persilja.


Häll av pastan när den är al dente och rör ner den direkt i såsen. Blanda väl och smaka av med svartpeppar
samt finrivet skal från en citron. Servera direkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *