Matcha mat & dryck
SLIDERS MED BBQ-GLASERAD FLÄSKKARRÉ, CHILI PICKLES & PEPPAROT MED VINMATCHNING
Ingredienser:
6 portioner
1 kg fläskkarré
1 tsk chiliflakes
1 msk honung
1 msk anchochili
Pickles
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 liten gurka
1 morot, skalad & hyvlad
1 gul lök, skalad
1 röd chili
FLÄSKKARRÉ
Krydda köttet med kryddorna och salta rikligt. Bryn karrén runtom i olja. Baka över natten i ugnen på ca 120 grader i 12 timmar. Låt köttet svalna. Skär i bitar. Värm sedan bitarna i ugnen vid servering.
Pickles
Koka upp vatten, socker & ättika. Låt svalna. Hyvla morot, lök & gurka på mandolin. Skiva chilin. Lägg ned i lagen och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten.
Dressing
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt
Servering
Rosta bröden. Klicka på dressingen. Lägg på köttet. Klicka över BBQ sauce. Toppa med pickles & riven pepparot och lägg på locket.
Kock: Viktor Westerlind
Vintips:
Apothic Red Winemaker’s Blend hamburgare kocken tipsar middagstipset Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck recept rött vin Sliders Spring Wine & Spirits vintips