Potatissoppa är en uppskattad klassiker som är enkel att förbereda. Här en härligt krämig soppa med potatischips på toppen som ger fin krispighet.
Ingredienser
4 portioners
- 200 g mandelpotatis
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 15 g Arla® Svenskt Smör
- 2 dl vitt vin
- 2 dl grönsaksbuljong
- ½ dl Arla Köket® vispgrädde
- salt
- svartpeppar
Pocherat ägg:
- 4 små ägg
- 2 msk ättiksprit 12%
- svartpeppar
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk finhackad rödlök
- 8 kvistar körvel
- potatischips, saltade
Gör så här:
Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt vin och buljong. Koka upp och låt det koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden och mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar. Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av på papper. Häll soppan i 4 tallrikar. Dela äggen och lägg dem i soppan. Krydda med svartpeppar och toppa med citron, lök och körvel. Servera med potatischips.
Tips:
Tips! Lägg äggen i sopptallrikar och servera soppan vid bordet när gästerna satt sig.