Recept - Säsongens Bästa
Rotfruktsråraka med lime, kaviar och smetana av Siri Barje
INGREDIENSER:
½ kålrot
¼ rotselleri
4 svartrötter
4 jordärtskockor
2 stora potatisar
Salt och peppar
2 rejäla klickar med smör
1 msk neutral olja
½ dl smetana
1 burk valfri kaviar
1 lime
Smörgåskrasse
GÖR SÅ HÄR:
Skala alla rotfrukter. Lägg den skalade svartroten och jordärtskockan i en skål med kallt vatten för att förhindra att den blir brun.
Riv sedan alla rotfrukter på den grova sidan av ett rivjärn, salta, peppra och blanda runt.
Smält hälften av smöret och oljan i en stekpanna på medelvärme.
Gör bollar av smeten och lägg fyra stycken i stekpanna. Platta ut dem med en stekspade och stek dem sakta på medelhög värme tills de är gyllene och knapriga på ena sidan. Vänd dem och stek dem gyllene på andra sidan också.
Upprepa tills du har 8 mindre rårakor.
Servera dem med en klick smetana och en klick kaviar på varje råraka. Riv över lite limeskal och toppa med smörgåskrasse.
kocken tipsar middagstipset Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck recept Rotfruktsråraka Säsongens bästa Siri Barje