En festlig förrätt att bjuda på
RÅRAKA MED LÖJROM
En fantastiskt god förrätt att bjuda på vid festliga tillfällen är råraka med löjrom och pepparrotsgräddfil.
INGREDIENSER
4 portioner
2 st bakpotatisar
1 tsk salt
Vitpeppar efter smak
Smör
Tillbehör:
200 g löjrom, avrunnen i kaffefilter över natten
2 dl gräddfil, avrunnen i kaffefilter över natten
1 dlm pepparrot, skalad och inlindad i fuktigt papper
1 st rödlök, skalad, finhackad
1 knippe dill i små vippor
1 st citron
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Riv potatisen grovt. Tillsätt salt och peppar och massera in det ordentligt i potatisen.
Hetta upp en stekpanna. Klicka i lite smör och tillsätt potatisen. Tryck ut med skedens baksida till en tunn pannkaka och stek tills den är gyllenbrun. Vänd och stek på andra sidan. Ta upp och lägg på en plåt med galler på.
Servering:
Värm ugnen till 200 grader. Värm rårakorna och lägg på tallriken. Blanda gräddfil med pepparrot smaka av med salt. Forma löjrommen till små ägg med hjälp av en blöt sked, gör likadant med gräddfilen. Placera lök bredvid och strö över dill och riven citron. Till sist värm steksmöret och häll över rårakan. En enkel löjromsrätt som kan vara det godaste som finns. Bra mat bygger på bra råvaror.