Bjud på italiensk focaccia
Quattrocentofocaccia komponerat Linnéa Seidel
Vem kan motstå italiensk focaccia? Med ost på är njutningen total. Har du inte testat att göra flera
mindre focaccia är det hög tid nu. Dekorera brödet med råvaror du gillar; som oliver, färska örter,
tomat och på toppen ett rejält lager Granarolo Quattrocento Grovriven. Magnifico!
Tillagning: 2 timmar
4 bröd
Focaccia
- 50 g jäst
- 6 dl vatten
- 1 dl olivolja
- 1 msk honung
- ca 10-12 dl vetemjöl
- salt
Topping- olivolja
- urkärnade oliver
- körsbärstomater
- färsk basilika
- färsk salvia
- 2 förpackningar Granarolo Quattrocento Grovriven, 85 g
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, mjöl och salt. Arbeta degen i cirka 5 minuter, degen
ska fortfarande vara kladdig.- Ringla olja över och täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
Olja botten på 4 runda, ugnsfasta formar. Dela degen i 4 delar och fördela i formarna. Vik ihop degen ett par gånger och forma till runda bröd.- Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ringla olja över de fyra bröden och dekorera med tomater, oliver och örter. Toppa med Granarolo
Quattrocento Grovriven och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Buon Appetito!