Gubbröra

Det här är en extra krämig och smakrik gubbröra med crème fraiche och ansjovis. En klassiker till jul och midsommar som passar perfekt på buffén eller som förrätt. Med ett så här enkelt recept på en snabblagad gubbröra har du snart en svensk klassiker på tallriken! Servera gärna på hårt bröd eller grovt rågbröd.

Ingredienser

6 port 

Gul lök½
Arla® Svenskt Smör1 msk
Ansjovisfilé à 125 g2 burkar
Hårdkokta ägg4
Hackad färsk gräslök½ dl
Hackad färsk dill½ dl
Arla Köket® crème fraiche½ dl
Majonnäs2 msk
Svartpeppar1 krm

Gör så här

  • Skala och hacka löken, fräs i smör och låt kallna.
  • Häll av och hacka ansjovisfilén. Skala och hacka äggen. Rör ihop alla ingredienser.
  • Servera gubbröran på hårt bröd eller grovt rågbröd, gärna med gräslök eller dill för extra smakförhöjning.

Provlagat av Arlaköket.

Foto: Arla