Bjud på pulled vildsvin
Pulled Boar med vildsvinskarré från Svenska Gårdsvilt
Servera sedan din tacos med dina favorittillbehör.
Ingredienser:
Pulled Boar
- 1 kg vildsvinskarré
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk sambal oelek
- 2 tsk salt
- 1 msk mörk sirap
- 1 st gul lök
- 3- 4 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- 33 cl ljus öl
- 1 msk tomatpuré
- 1 röd chili
Så här gör du:
Pulled Boar
Blanda spiskummin, paprikapulver och salt tillsammans med tomatpuré, sambal oelek och sirap.
Gnid in köttet med blandningen.
Hacka lök, vitlök och en halv kruka koriander och fräs i en stor ugnssäker gryta.
Lägg ner köttet i den heta pannan och stek någon minut innan du slår på den ljusa ölen.
Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen på 150°C i ca 4,5 timmar.
Ta ut köttet och dra isär det med två gafflar. Vänd runt köttet i vätskan.
Servera i tacobröd och med dina favorittillbehör.