
Bjud på pulled vildsvin
Pulled Boar med vildsvinskarré från Svenska Gårdsvilt

Taco är en vinnare i de flesta hem. Men testa detta recept och du kommer aldrig göra tacos på något annat sätt. Att göra pulled vildsvin är inte alls krångligt. Förberedelserna är få, det går snabbt och sedan går köttet klart i ugnen.
Servera sedan din tacos med dina favorittillbehör.
Ingredienser:
Pulled Boar
- 1 kg vildsvinskarré
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk sambal oelek
- 2 tsk salt
- 1 msk mörk sirap
- 1 st gul lök
- 3- 4 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- 33 cl ljus öl
- 1 msk tomatpuré
- 1 röd chili
Så här gör du:
Pulled Boar
Blanda spiskummin, paprikapulver och salt tillsammans med tomatpuré, sambal oelek och sirap.
Gnid in köttet med blandningen.
Hacka lök, vitlök och en halv kruka koriander och fräs i en stor ugnssäker gryta.
Lägg ner köttet i den heta pannan och stek någon minut innan du slår på den ljusa ölen.
Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen på 150°C i ca 4,5 timmar.
Ta ut köttet och dra isär det med två gafflar. Vänd runt köttet i vätskan.
Servera i tacobröd och med dina favorittillbehör.