• VIN – GASTRONOMI – DRYCK
  • KOCKEN TIPSAR
  • MAT/DRYCK
  • RESOR
  • KONTAKTA OSS
  • HEM
  • TIPSA REDAKTIONEN
Mygate Magazine
  • HEM
  • SÅ MATCHAR DU VIN TILL MATEN
  • MAT/DRYCK/RECEPT
    • RECEPT
    • VIN – GASTRONOMI – DRYCK
    • MATCHA MAT & DRYCK
    • PONTUS KARÉN MAT & DRYCK
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • REDAKTIONSBLOGGEN
  • KOCKEN TIPSAR
    • Tareq Taylor
    • Christin Kashou – Vinnare av Sveriges mästerkock 2021
    • Jennie Walldén
    • MATTIAS LARSSON
    • Frida Ronge
    • Filip Poon
    • Zeina Mourtada
    • Thomas Sjögren
    • Sebastian Gibrand
    • Erik Videgård
    • FILIP FASTÉN
      • Jens Dolk
    • SOFIA HENRIKSSON
    • JESSICA FREJ
    • PERNILLA WAHLGREN
  • NYHETER
  • KONTAKTA OSS
  • RESEREPORTAGE & RESTIPS

Mat & Dryck

Praktiska tips – vinprovning och vinkunskap

5 år sedan mygatemagazine Artiklar, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nyheter, Vin – Gastronomi – Dryck
Dela:

vinprovning-för-två

Vin kan vara otroligt komplext och bjuder på oförglömliga upplevelser för alla dina sinnen, om du förstår vad du dricker och har lärt dig att njuta av vin med större medvetenhet. Det är inget medfött utan något vi måste lära oss. Det är välkänt att övning ger färdighet och i det här fallet ger det även fantastiska smakupplevelser.

Unna dig själv en mer medveten inställning till vin. Drick inte bara vin utan njut av det med alla sinnen. Börja gärna med ditt favoritvin och lär dig experimentera mer efter hand. Välj inte bara viner som du känner dig säker på utan var nyfiken. Det är inte särskilt meningsfullt att bara prova kultviner. Syftet är ju att du ska lära dig att skilja de mycket bra vinerna från de bra, och de dåliga vinerna från de godkända. Håll ett öppet sinne. ”De gustibus non est disputandum” – om tycke och smak bör man ej tvista – lyder ett gammalt latinskt talesätt. Du ska med andra våga lita på ditt eget omdöme och inte överskatta råden från vinjournalister. De är också bara människor.

VINPROVNING HEMMA
I vårt vinprovarseminarium (kommer senare i vår blogg) har vi tips och råd till dig som vill arrangera en vinprovning hemma. Du kan prova vin på egen hand eller tillsammans med vänner. Det viktiga är att du använder alla dina sinnen, åtminstone de du behöver för att känna, se, dofta och smaka.

Lär dig grunderna – så följer upplevelserna
Om du vill arrangera en vinprovning hemma behöver du egentligen bara ett vin, en korkskruv, lämpliga glas (se nedan), ett bord samt block och penna. Det är minimiutrustningen som givetvis kan utökas med diverse användbara tillbehör.

Lokalen
Arrangera om möjligt din vinprovning i ett rum med dagsljus utan påträngande dofter. En instängd källare är lika olämplig som ett kök där du just lagat mat. Undvik gärna aftershave, parfym och deodoranter med kraftig doft. Självklart ska du inte heller komma oduschad efter ett hårt träningspass. Rökning bör bara förbjudet under hela vinprovning.

Ljuset
Täck gärna bordet med en vit duk som kan tvättas i 95°, om du inte vill ha rödvinsfläckar kvar som en påminnelse om din första vinprovning hemma. Om du inte har en lämplig duk eller inte vill offra den du har, kan du använda vanligt A4-papper. En vinprovning behöver inte vara elegant utan bara ändamålsenlig. Mot en vit bakgrund är det lättare att bestämma vinets färg och klarhet. Även ljuset är viktigt och du bör om möjligt hålla vinprovningen i dagsljus. Om det inte är ett alternativ ska du sörja för bra belysning. Romantisk stämningsbelysning passar inte under en vinprovning som i första hand går ut på att prova och analysera.

VINET

Urvalet
Alla viner, även enkla, passar för en vinprovning. Räkna med att en flaska vin räcker för 18 till 20 personer. Eftersom du förmodligen inte planerar att arrangera en jättestor provning kommer det att finnas gott om vin kvar att njuta av efteråt. Ditt första val gäller typen av vin. Vill du prova mousserande vin, vitt vin eller rött vin? Du kan blanda, men det är knappast lönt om du bara har ett fåtal viner. Då är det bättre att prova olika druvsorter eller vintyper. Ta till exempel ett Riesling   från Tyskland, ett Grüner Veltliner från Österrike, ett Sauvignon Blanc från Frankrike, ett Chardonnay från kontinenten och ett Pinot Grigio från Italien. Vinerna bör vara i samma prisklass och från samma årgång. Eller så öppnar du ett rött Bordeaux, ett Spätburgunder från Baden, ett Chianti från Toscana, ett Rioja från Spanien, ett Cabernet Sauvignon från Chile och ett Shiraz från Australien. Du kommer tydligt att märka skillnaderna.

Mängden
Hur många viner du provar är upp till dig. Tre till sex flaskor räcker till en början för att lära sig tillvägagångssättet. Men är ni flera personer kan du ha tio eller tolv flaskor.

Ordningsföljden
Var noga med ordningsföljden för vinerna. Du bör gå från vitt till rött, från lätt till tungt och från ungt till gammalt. I nödfall kan du sortera vinerna efter priset: först de billigare, sen de dyrare. Men sortera aldrig efter utseendet på etiketten!

Serveringstemperaturen
Servera vinet vid rätt temperatur. Mousserande vin bör hålla 5–7 °C, vitt vin 9–12 °C och rött vin mellan 13 °C (Beaujolais) och 18 °C (Bordeaux) för att komma till sin fulla rätt. I tveksamma fall är det bättre att vinet är lite för varmt än lite för kallt.

Glaset
Utgångspunkten är att glaset du väljer ska vara funktionellt. I bästa fall använder du speciella vinprovarglas ur exempelvis serien ”Vinum” från Riedel. Sådana glas är bredare nedtill och smalare upptill. De ger vinet gott om utrymme att luftas och utveckla aromer som näsan enkelt plockar upp genom den smala öppningen. Minimikravet är att glaset ska vara klart och ofärgat. Inte rött, blått eller grönt!

Uppsamlingskärl
Vid seriös provning vill vi inte dricka vin utan skölja, smacka, sörpla och smaka på vinet innan vi spottar ut det. Du behöver med andra ord någon typ av kärl på bordet. Det finns exklusiva och formsköna spottkoppar på marknaden för den som vill göra provning till ett frekvent nöje. Men arrangerar du bara en provning nån gång ibland går det bra att ta en vanlig plasttratt och sätta i en tom vinflaska. I den kan du spotta eller hälla fritt.

Vatten och bröd
När du provar flera viner efter varandra behöver du ”rensa ur” gommen mellan varven. Servera därför vanligt vatten utan kolsyra och ett neutralt bröd vid sidan av. Grissinipinnar passar bättre än vitt bröd, eftersom de är lätta att tugga och inte tröttar ut gommen lika snabbt. Ost och vin är en populär kombination, men hör inte hemma i provningsammanhang. Risken är att ostens smak tar överhanden. Hur vin och ost bäst kombineras är en hel vetenskap i sig.

Neutralt smaksinne
”Man ska inte prova vin när man är hungrig, eftersom ens smaksinne då är avtrubbat och inte heller efter mycket dryck eller en större måltid. Man bör inte heller prova vin när man ätit starkt kryddad eller mycket salt mat eller andra matvaror med kraftig smak, men gärna efter en lättare måltid och förutsatt att man inte lider av matsmältningsbesvär.” Så sade den romerske senatorn Florentinus redan för 800 år sedan och hans uttalande är lika sant idag.

VINPROVNINGEN
När du ska prova vin behöver du tillbehören som vi räknade upp tidigare och din synförmåga, ditt luktsinne, ditt smaksinne och din minnesförmåga. Endast den som någon gång har smakat en jordgubbe kan känna igen jordgubbsaromer i vinet. Medan den som inte vet hur brännässlor luktar kommer att söka förgäves efter nässeldoft i ett sauvignon blanc.

Färglära
Det första steget vid en vinprovning är att bestämma färgen på vinet. Det är inte viktigt i sig om ett vin är rubinrött eller purpurrött, klargult eller blekgult. Men vinets färg säger mycket om dess ålder, druvsorten, vinets kropp och eventuella fel. Ett ungt rött vin har ofta violetta eller blåaktiga skiftningar. När vinet åldras blir färgen ljusare, ibland nästan tegelröd. Ett mycket ljust vitt vin (t.ex. många italienska vitviner) smakar lätt, friskt och neutralt. Djupare gula reflexer hos vinet tyder på en fylligare smak eller större mognad. Bärnstensfärgade vita viner är söta.

Lukta
Vi uppfattar aromerna hos ett vin med hjälp av våra lukt- och smaksinnen. Just luktsinnet har ett större inflytande än många tror. Lukta lätt på vinet, håll det under näsan och lägg märke till dina känslor och intryck. Snurra försiktig och kontrollerat på glaset så att vinet fördelas över hela glasytan. När du gör det frigörs aromer som du kan uppfatta med dina sinnen. Troligen kommer du att känna igen många bekanta dofter innan du kan placera dem. Vin är komplext och vi behöver bra verktyg för att kunna analysera dem. Ett stor hjälp är att använda kategorier. Först ska du fastställa om vinet doftar fruktigt, blommigt, vegetabiliskt, kryddigt eller träigt. Efter den här första indelningen blir det mer konkret. Vilken frukt tänker du på? Är det röda eller svarta bär? Färska, torkade eller syltade? Försök också att närmare definiera de blommiga och rökiga aromerna. Redan efter några minuter har du fått ihop en lista med ord som beskriver vinet.

Smaka
Smaken hos vinet har du egentligen redan definierat med hjälp av din näsa. I gommen vill du bara bekräfta aromer som näsan redan har uppfattat. Du ska inte försöka hitta helt nya smaker, utan snarare nya dimensioner av smaker du redan noterat. Tänk på att din tunga bara uppfattar fyra dimensioner på olika ställen i munnen. Du uppfattar söta smaker på tungspetsen, syrlighet längre in på tungan, sälta på ytterkanterna och bittra eller beska smaker långt bak. Du kan med andra ord använda tungan för att analysera vinets syra-sötma-balans, om det är alkoholstarkt eller lätt, hur tanninstrukturen upplevs (tanninerna är vinets garvsyror) och hur lagringsdugligt vinet förmodligen är. Och nu är det äntligen dags att omsätta teori i praktik. Ta en rejäl klunk vin och se till att munnen är som mest halvfull. Svälj inte utan forma munnen till en spets och försök dra in lite luft mellan läpparna. Det låter kanske märkligt, men när du gör så syresätts vinet och aromerna stiger upp i din näshåla. Du kan plötsligt känna igen aromer som du identifierade tidigare när du doftade på samma vin i glaset. Notera även eventuella nya upptäckter. Är ditt vin surt, strävt, stramt eller sött? Vilken karaktär skulle du tillskriva det vin som du nu lärt känna både i näshålan och i gommen? Är det lätt eller kraftigt, tunt eller tätt, fylligt eller svagt? Skriv ned dina intryck medan du börjar att mjukt ”tugga” vinet. Se till att du fuktar hela tungan, tänderna och gommen. Skriv ned dina intryck igen. Låt det inte ta för lång tid. Efter bara 25 sekunder är vinet redan söndertuggat. Offra hellre en liten klunk och ta en ny för att fortsätta analysen.

Spotta eller svälja?
Om du vill smaka flera viner bör du definitivt spotta ut vinet. För det första håller du dig nykter och för det andra kan du fortfarande uppfatta aromerna även när du kommer till det tionde vinet. I strupen sitter ändå inga smakreceptorer. När du har gjort dig av med vinet på ena eller andra sättet ska du känna efter hur länge intrycken stannar kvar i munnen. Sen kan du beskriva den berömda eftersmaken eller finalen som brukar vara längre ju dyrare vinet är.

 

BETYGSSÄTTNING AV VIN
Det här är nog den svåraste uppgiften under hela vinprovningen, men också syftet med det hela. Det är dags att analysera sinnesintrycken och dela ut betyg. Tänk på att vinets harmoni och hur länge det stannar kvar efter provningen är avgörande kvalitetsfaktorer.

Harmonin
För att kunna bedöma om ett vin är harmoniskt behöver du ha erfarenhet och kunskap både om komponenterna och deras relation till varandra.
Tyska rieslingviner kan framstå som smått chockerande tack vare den kraftigt markerade syran. Men det är just syran som gör rieslingvinerna från Tyskland så lagringsdugliga. Äldre riesling bjuder på en av de finaste vinupplevelserna man kan få. Hos unga rödviner har tanniner blivit allt sällsynta, med de är fortfarande ett tecken på vinets lagringspotential. Syra och garvsyra är dock inte tillräckligt för att göra ett vin till ett harmoniskt vin.
Ett vin blir bara harmoniskt eller balanserat när dess alkoholhalt, syra, restsötma och tanniner kompletterar varandra på ett så fulländat sätt att ingen av egenskaperna tar överhanden. När vi provar vin koncenterar vi oss därför framförallt på dessa komponenter och deras inbördes relation.

Efterklangen
När en vinjournalist 2001 lyriskt beskriver hur gott ett Riesling Eiswein smakade 1953, så förstår vi att det måste ha varit en fantastiskt vin. Legendariska viner har en efterklang som varar hela livet, medan fina unga viner stannar i vårt medvetande en minut eller två. Med ord som efterklang eller varaktighet försöker vi att mer eller mindre exakt beskriva hur länge smakintrycken stannar kvar efter att vinet har lämnat vår mun. Vi mäter den inte i sekunder eller år, utan talar om ”lång”, ”medium” eller ”kort”.

 

Mycket nöje med dina framtida vinprovningar!

Kommentarer

dryck Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck the wine company vin vinprovning vinprovning hemma

Tidigare Inlägg

Höstens skörderesor världen runt

Nästa Inlägg

Fira far med goda drycker – fyra tips!

mygatemagazine

Vintips! Folklore Albariño –...

3 år sedan

5 tips för att...

6 år sedan

Grillad purjolök och purjolökaska...

3 år sedan

Ingela från Skellefteå är...

7 år sedan

SOUVLAKISPETT MED GRILLAD FÄRSKPOTATIS AV JENNY...

4 dagar sedan
...

KYCKLING MED PICKLADE BETOR & VITVINSSÅS

4 dagar sedan
...

mygatemagazine

Hjort- och vildsvinskorv från @svensktgardsvilt.s Hjort- och vildsvinskorv från @svensktgardsvilt.se underbart gott på grillen, egengjorda pommes, halloumi från @konstantine_s betor, picanha, rödkål, paprika, citron och rödlök på stekbricka från @vrakberget

Trevlig onsdag 🌞🌞🌞
.
.
.
.
#svensktgårdsvilt #vildsvinsfärs #vildsvinskorv #hjortkorv #viltfärs #GWsutvalda #bbqlovers #bbq #grillning #vilt #mat #sparris #pommes #rödkål #halloumi #matinspo #picanha #grillat #grilla #asparagus #sparrissäsong #foodie #sommarmat #grillatärgodast #grillsäsong #korv #svenskasmaker #viltkorv #mygatemagazine
Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders som var på plats och serverade mat i världsklass på lördagens premiär av vårt nya koncept POP UP ART MAXISM.
Anders Isaksson tog silver culinary olympics med svenska @kocklandslaget 2018– 2020, tog silvermedalj i @aretskock 2021 och är nu en del av Svenska Bocuse d’Or teamet som ska tävla i VM 2023. Med oss hade vi även @rotarisverige @thewineagency @gardschips @mygatemagazine @francoislurton
Succé, hurra för allt!
Byrå: @bergstrompr
.
.
.
.
.
.
#kalixlöjrom #löjrom #canapés #canapé #canapes #åretskock #lojrom #løjrom #festmat #tilltugg #mingelmat #art #snacks #fingerfood #catering #plockmat #food #älskarmat #canapesbuffet #foodie #artofplating #mat #svenskasmaker #fingerfood #matinspiration #matinspo #saltsjöboo #maxalmnorellart
@bergstrompr #bergstrompr @maxalmnorellart @maxalmnorell
Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders som var på plats och serverade mat i världsklass på gårdagens premiär av vårt nya koncept POP UP ART MAXISM. 
Anders Isaksson tog silver culinary olympics med svenska @kocklandslaget 2018– 2020, tog silvermedalj i @aretskock och är nu en del av Svenska Bocuse d’Or teamet som ska tävla i VM 2023. Med oss hade vi även @rotarisverige @thewineagency @gardschips @mygatemagazine @francoislurton
Succé, hurra för allt! 
Byrå: @bergstrompr
.
.
.
.

#sparris #sparrissäsong  #canapés #canapé #canapes #åretskock #åretskock #asparagus #festmat #tilltugg #grönsaker #närodlat  #mingelmat #art #snacks #fingerfood #catering #plockmat #food #älskarmat #canapesbuffet #foodie #artofplating #mat #svenskasmaker #fingerfood #matinspiration #matinspo #saltsjöboo #maxalmnorellart 
@bergstrompr #bergstrompr @maxalmnorellart @maxalmnorell
Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägret Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett komponerat @matavmastio 
Receptet med vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Luigi di Grasso Piemonte Barbera #5307201
Trevlig måndag 🥗🍷

Sandra Mastio, känd från @sverigesmasterkock och den egna pizzarestaurang @pizzaavmastio

.
.
.
.
.

#matavmastio #luigidigrasso #buffelmozzarella #buffalomozarella #mozarella #mozarellasallad #mozzarellacheese #sallad #fänkål #barbera #vin #recept #mastio #foodie #mat #vegetarianrecipes #vegetarianrecipe #vegetarianstarter #vintips #röttvin #wine #winelover #sverigesmästerkock #vino #vegetariskt #middag #hallon #mygatemagazine
Smash viltburgare på vildsvinsfärs från @svensk Smash viltburgare på vildsvinsfärs från @svensktgardsvilt.se med tryffelmajo, karamelliseradlök lingon, rostad lök och saltgurka på smörstekt grekiskt lantbröd x  vildsvinskorv. 
Underbart gott! 

Upplagning och matinspo @fadysaffo
@simon.mygatemagazine.se för @bergstrompr och @mygatemagazine
Recept kommer upp på mygatemagazine.se inom kort.
Trevlig onsdag 🌞🌞🌞
.
.
.
.
#svensktgårdsvilt #vildsvinsburgare #vildsvinsfärs #viltfärs #GWsutvalda  #bbqlovers #burgare #bbq #grillning #burger #vilt #mat #vildsvinskorv #matinspo #smashburger #smashburgar #grillat #burgers #tryffelaioli #grilla #grillatärgodast #grillsäsong #burgerlove #burgerlover #smör #viltkorv #grekisktlantbröd #mygatemagazine
Men så gott! I helgen lagade vi upp viltburgare p Men så gott! I helgen lagade vi upp viltburgare på vildsvinsfärs från @svensktgardsvilt.se  Serverades med tryffelaioli från @johanjureskog picklad rödlök, friterad lök och pommes på färskpotatis 🍔🍔🍔
Trevlig tisdag! 
.
.
.
.
.
#svensktgårdsvilt #vildsvinsburgare #vildsvinsfärs #viltfärs #GWsutvalda #johanjureskog #jureskogs #bbqlovers #burgare #burger #vilt #foodie #mat #matinspo #tryffel #burgergram #middagstips #friterat #viltkött #hamburgare #pommes #pommesfrites #middag #jjselection #burgerlife #tryffelaioli #grilla #grillatärgodast #färskpotatis #mygatemagazine
Vilttaco på hjort från @svensktgardsvilt.se med Vilttaco på hjort från @svensktgardsvilt.se med gurksalsa. 
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig fredag 🌞
.
.
.
.
#GWsutvalda #hjortfilé #svensktgårdsvilt #viltkött #vilt #hjortkött #foodie #mat #matinspo #food #älskarmat #fredagstaco #tacos #tortilla #tortillas #tacomiddag #recept #tortillabröd #kött #meat #gurksalsa #gurka #svenskasmaker #recipes #middag #taco #dinner #middagstips #tacotuesday #mygatemagazine
Efterlängtad premiär av burgare på mald entreco Efterlängtad premiär av burgare på mald entrecote på grillen i helgen 🌞 
Smashed burger med extra allt komponerat @fadysaffo 
Magiska smaker 🍔🍾🥂
Trevlig måndag 💚
.
.
.
.
#smashedburger #hamburgare #hamburgers #cheddar #burgare #briochebröd #cheddarost #karamelliseradlök #rotari #mousserande #mousserandevin #smashedburgers #burgers #cheddarcheese #cheesburger #mat #middag #middagstips #burgerlife #tryffelmajonnäs #grilla #grillatärgodast #ostburgare #potatis #saamrosé #pinkwine #rosevin #winelover
Grön sparris med varmrökt laxkräm komponerat @t Grön sparris med varmrökt laxkräm komponerat @tareqtaylor
Receptet med Taylor Riesling som vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig fredag 🍾🥂🌞
.
.
.
.
#tareqtaylor #recept #lax #sparris #tareqwines #vintips #henkellfreixenet #grönsparris #varmröktlax #vin #vittvin #wine #winetime #riesling #winetasting #winelover #rieslingwine #rieslinglover #wineandfood #älskarmat #middag #middagstips #food#foodie #foodandwine #matinspo #mat #matinspiration #mygatemagazine
@mygatemagazine
Hörde jag löjromschips? Dessa är dock pimpade m Hörde jag löjromschips? Dessa är dock pimpade med  regnbågsrom. Blev så himla gott och matchade fint med Marius Peyol som vi skrev om tidigare i veckan på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se 
Mycket trevligt rosévin 🍷
Trevlig onsdag 🌞
.
.
.
.
.

#regnbågsrom #laxrom #rosevin #mariuspeyol #pinkwine #vintips #rosewine #rosévin #wine #winelover #sommarvin #löjromschips #matinspo #food #älskarmat #foodie #festmat #förrätt #plockmat #tilltugg #potatischips #rödlök #gräslök #dill #swedishfoodie #löjrom #mygatemagazine 
@nigabs_vanner @mygatemagazine
Så smarrigt god påsktallrik 🐥🌞 Underbart Så smarrigt god påsktallrik 🐥🌞

Underbart gott! Vildsvins chorizo och Vildsvinsköttbullar från @svensktgardsvilt.se 
Kallrökt – och gravad lax. Ägghalvor med vispad crème fraiche toppat med laxrom och dill. Smörslungad färskpotatis. Pepparotsvisp.
Smörstekt grekiskt lantbröd med brieost, marmelad med smak av cider, äpple & calvados toppat med koreansk chili.
Sallad med bland annat friterad grillost, betor, sparris och pinje- och pistagenötter. Honung och olivolja.
För mer matinspiration, recept- och dryckestips. Följ oss gärna på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se eller här @mygatemagazine 
Ha en fin Annandag Påsk önskar vi på redaktionen  @mygatemagazine och @bergstrompr 🍾🥂🌞
.
.
.
.
.
#gladpåsk #påskhelg #påskbuffe #GWsutvalda  #vildsvinsköttbullar #laxrom #grillost #ägg #sallad #färskpotatis #påskmat #plockmat #köttbullar #påsk #viltkorv #smör #korv #mingelmat #svensktgårdsvilt #foodie #mat #matinspo #foodie #friterat #vildsvinskorv #sparris #betor  #gravadlax #sparris #kallröktlax #lax #mygatemagazine
Trevlig skärtorsdag och en riktigt glad och god p Trevlig skärtorsdag och en riktigt glad och god påskhelg 🍾🥂🐥
.
.
.
.
.
#löjrom #champagne #champagnelover #mousserande #mousserandevin #jönköpingedition #löjromschips #champagnelover #bubbel #heidsieckandco #matinspo #food #älskarmat #foodie #instafood #foodlover #festmat #förrätt #plockmat #tilltugg #smör #greksiktlantbröd #påskgodis #swedishfoodie #skärtorsdag #påsk #gladpåsk #påskhelg #champagnemoments #mygatemagazine
Förträffliga drycker till påsken! Dagarna blir Förträffliga drycker till påsken!
Dagarna blir längre och varmare, och påsken närmar sig. Vi har samlat några goda drycker till påskmaten och till vårens alla festligheter.
Dryckestipsen som du matchar till påskmaten hittar du på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se 
Trevlig tisdag 🐥🐥🐥
.
.
.
.
.
#vin #wine #mousserande #mousserandevin #amkavin #loxarelapèl #beer #öl #matinspo #zollerhof #påskmat #easterfood #påsk #gladpåsk #happyeaster #easterfood #påskhelg #winelover #broughtonales #bodegaslan #rioja #food #påskbuffe #spring #matinspo #foodie #gubbröra #ägg  #festmat #matinspiration #mygatemagazine @mygatemagazine @amka_sverige @loxarel_vins @bodegaslan @broughtonales  @brauerei_zollerhof
Sommarens trädgårdsbubbel är här! Vi skrev tid Sommarens trädgårdsbubbel är här! Vi skrev tidigare i veckan om @karlfredrik.se som nyligen har lanserat Karl Fredrik Cava Organic, som både är ett ekologiskt och veganskt mousserande vin. 
Läs mer om lanseringen på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se ”sök ” Karl Fredrik Cava 
Passar utmärkt att matcha med "mingelmat" med asiatiska inslag. 
Trevlig lördag🍾🥂
.
.
.
.
#karlfredrikcava #trädgårdsbubbel #mousserande #mousserandevin #ekologisk #cava #eklaholm #trädgård #österlen #skåne #wine #winelover #food #foodie #festmat #mingelmat #avokado #avokadoröra #rispapper #friterat #freixenet #visitösterlen #asiatiskasmaker #asiatiskmat #asianfood #asiatiskt #mygatemagazine @mygatemagazine
Mackor från @mackverket som just intagit matscene Mackor från @mackverket som just intagit matscenen @teaternskanstull i @ringencentrum
Läs mer om konceptet på www.mygatemagazine.se ”sök” Mackverket 
Trevlig torsdag!
.
.
.
.
.
#mackverket #mackor #mat #takeaway #grilledsandwich #toast #catering #varmamackor #smörgås #pommesfrites #pommes #bröd #bread #food #foodie #smörgåsar #frukost  #breakfast #lunch #lunchtips #älskarmat #foodlove #middag  #matinspiration #matinspo  #mygatemagazine 
@bergstrompr @mygatemagazine @mikkellerstockholm @naturfrisk_
Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontes Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontesisk ost komponerat @matavmastio
Receptet med vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig måndag 🍕

Sandra Mastio, känd från @sverigesmasterkock och den egna pizzarestaurang @pizzaavmastio

.
.
.

#matavmastio #luigidigrasso #barbera #pizzabianca #pizza #vin #recept #mastio #foodie #mat #food  #ost #palsternacka #pizzalover #vintips #röttvin #wine #winelover #sverigesmästerkock #pizzadeg #vino #vegetariskt #vegetarian #middag #middagstips #dinner #vegetariskmat #mygatemagazine
Vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka Vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli komponerat
@aretskock - vinnaren @gustav.leonhardt
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig lördag 🌞
.
.
.
.
.
#gustavleonhardt #åretskock #åretsrätt #åretsrätt2022 #åretskock2021 #vildsvinsfärs #vildsvinskött #mat #recept #viltkött #vildsvin #viltmat #matinspiration #foodie #lök  #middag #dinner #middagstips #recepies #food #matinspo #älskarmat #middag #kött #aioli #saltgurka #tunnbröd #svenskasmaker #foodie #instafoodgram #foodlover #mygatemagazine
Råriven potatis stekt i smör med löjrom, vispad Råriven potatis stekt i smör med löjrom, vispad crème fraiche blandat med grekiskyoghurt, gräslök och finhackad rödlök.
Trevlig onsdag 💚
.
.
.
.
.
#löjrom #lojrom  #dinner #matinspo #food #älskarmat #foodie #instafood #foodlover #festmat #grekiskyoghurt #swedishfood #smör #förrätt #råraka #cremefraiche #rödlök #svenskasmaker #middag #dinner #matinspiration #middagstips #middagsinspo #swedishfoodie #gräslök #rödlök #bergstrompr
Ostron mignonette x @champagnetaittinger Vintage R Ostron mignonette x @champagnetaittinger Vintage
Receptet med dryckesmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig torsdag 🍾🥂
.
.
.
.
.

#champagnetaittinger #ostron #taittinger #Champagne #champagne #mousserandevin #bubbel #mousserande #ostron #wineaffairchampagne #taittinger #årgångschampagne #älskarmat #mat #oyster #oysters #oysterlover #oysterlove #skaldjur #festmat #mingelmat  #förrätt #fest #recept #foodie #food #middag #matispo #matinspiration #middagstips #mat 
@mygatemagazine @bergstrompr @wine.affair
Det här är gott! Matjessill, rostad delikatesspo Det här är gott!
Matjessill, rostad delikatesspotatis, ägg, dill, persilja och vispat brynt smör.
Trevlig söndag 🌞
.
.
.
.
.
#matjessill #bryntsmör #MoetChandon #MoetImperial #champagne #mousserande #mousserandevin #dill #matjes #skiratsmör #matinspiration #delikatesspotatis #foodlove #mat #matinspo #foodie #food #smör #älskarmat #middag #middagstips #sill #svenskasmaker #ägg #persilja #festmat
Poké Bowl med rödbetsgravad lax och goda tillbeh Poké Bowl med rödbetsgravad lax och goda tillbehör.
#matinspo och upplagning @pontus.karen för @bergstrompr och @mygatemagazine
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se ”sök rödbetsgravad”
Trevlig onsdag! 
Foto: @fotograf.emilieandersson
.
.
.
.
#pokebowl #bowl #kalixlöjrom #pokebowls #rödbetsgravadlax #kalixlojrom #gravadlax #löjrom #lojrom #lax #salmon #recept #älskarmat #foodie #lovefood #mat #festmat #avocado #mat #dill #inlagdgurka #pickladrödlök #friteratrispapper #matinspo  #matinspiration #food #dinner #middag #rispapper #mygatemagazine
@Koskenkorvavodka Salmiakki Raspberry – en efter @Koskenkorvavodka Salmiakki Raspberry – en efterlängtad smakexplosion
Drinktips och mer om lanseringen på www.mygatemagazine.se
Trevlig lillördag 🍸
.
.
.
.
.
#koskenkorva #vodka #koskenkorvasalmiakki #fredagsdrinken #drinks #drinklover #drink  #cocktailrecipe#cocktailtime #drinkrecept #cocktails #cocktail #drinklovers #cocktailhour #liqueur #drinktips #lakris #systembolagetsbeställningssortiment #hallon #salmiakki #raspberry #cocktails #likör #foodie #mygatemagazine @mygatemagazine
@jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie” Vint @jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie” Vintips: Turckheim Pinot Gris Réserve, 2020
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig lillördag! 
.
.
.
.
.
#jureskogs #pinotgrisreserve #alsacewine#nigabsvänner #hamburgare #burgare #food #matinspiration #mat #foodie #recept #recipes #middag #dinner #middagstips #hamburgers #burgerlover #burgers #hamburger #vin #vittvin #wine #vintips #burgerlife #burgerlovers #mygatemagazine #surkål #högrev #svartasara
GÖSSASHIMI MED OSTRON, FORELLROM & KÅL komponera GÖSSASHIMI MED OSTRON, FORELLROM & KÅL komponerat @fridaronge
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig måndag!
.
.
.
.
.
.
#fridaronge #carpaccio #sashimi #ostron #oyster #gös #råfisk #japanskasmaker #japanesefood #asiatiskmat #asiatiskt #japanskmat #middagstips #tastyfood #middag #dinner #foodie #sundqvist #forellrom #oysterlover #fisk #råfisk #mat #food  #sushi #sashimilover #sashimilovers #spetskål 
#seafood #seafoodlover #mygatemagazine
@mygatemagazine @sundqvist.se
Trevlig bubbelfredag 🍾🥂💚 . . . . . #bubbe Trevlig bubbelfredag 🍾🥂💚
.
.
.
.
.
#bubbelfredag #polroger #polrogerchampagne #MoetChandon #lobster #hummer #champagne #champagnelife #champagnelife #mousserandevin #mousserande #förrätt #festmat #matinspo #matinspiration #champagnelover #foodie #konfektyrfabrikenihälsingborg #chokladtryffel #mousserande #winelover #saltsjöboo #lobster #choklad #blommor #lobsterlover #seafood #seafoodlover #mygatemagazine
Ladda mer… Följ oss på instagram

Somrig rosényhet från södra Frankrike

1 timme sedan
I början av maj lanserade...

Estland får sina första Michelin-stjärnor –...

1 dag sedan
Guide Michelin har publicerat...

Små löjromspizzor med manchego

1 dag sedan
Små, underbart goda löjromspizzor som är perfekta att servera som tilltugg på festen. INGREDIENSER 12 små pizzor Pizzadeg 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 tsk socker 0,5 dl olivolja 1,5 dl vatten 3 dl vetemjöl PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat!...

SOUVLAKISPETT MED GRILLAD FÄRSKPOTATIS...

4 dagar sedan

Den här...

KYCKLING MED PICKLADE BETOR &...

4 dagar sedan

Kyckling...

Jalapeño- och vitlöksmarinerade...

5 dagar sedan

Vad är...

Somrig rosényhet från södra...

1 timme sedan

Estland får sina första...

1 dag sedan

Små löjromspizzor med...

1 dag sedan

Annons

casino utan konto och svensk licens

Senaste inlägg

  • Somrig rosényhet från södra Frankrike
  • Estland får sina första Michelin-stjärnor – NOA Chef’s Hall och 180° by Matthias Diether
  • Små löjromspizzor med manchego
  • ZOÉGAS Summer Edition 2022 – för en smakfullare sommar
  • SOUVLAKISPETT MED GRILLAD FÄRSKPOTATIS AV JENNY WARSÉN

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2022. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations